En dag som lærling i byggdrifterfaget

Thomas Andreassen, 26 år fra Alta, har vært lærling innen byggdrifterfaget i omlag seks måneder.

En dag som lærling i byggdrifterfaget

Thomas Andreassen, 26 år fra Alta, har vært lærling innen byggdrifterfaget i omlag seks måneder.

Han har bakgrunn som blant annet mekaniker, og er veldig interessert i bygg og anlegg. - Da jeg fikk tilbud om å være pioneer innen dette feltet synes jeg det høres veldig spennende ut, sier Andreassen. Han er lærling i Krødsherad kommune.

Ingen dag er lik

Som lærling er du med på alle prosjektene som kommunene har. Man opplever en bratt læringskurve, og får være med å påvirke prosjektene i større grad.

Andreassen forteller at arbeidsdagene er svært varierte, med nye, spennende prosjekter hele tiden. Prosjektene varierer fra å pusse opp leiligheter, klargjøre bygg, og hvordan man skal drifte et bygg, og han lærer noe nytt hver eneste dag. På bildet bygger Andreassen en mur av systemblokker sammen med en medlærling.

  • Den siste tiden har vi sett på hvordan hvordan man skal klargjøre bygget, drifter bygget, og se at systemet er oppe og går som det skal, forteller Andreassen. De første månedene har jeg vært ute i anleggene med praktisk arbeid, og etter jul blir det fokus på teori i tillegg til praktisk arbeid.

Stor etterspørsel for yrkesretningen

I 2018 er Andreassen ferdig som lærling, og han ser veldig lyst på fremtiden. Etter endt lærlingplass ser han at det er mange muligheter innenfor fagområdet, og ønsker seg en jobb innen dette.

Har du spørsmål om byggdrifterfaget kan du ta kontakt her.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen