En dag som lærling i byggdrifterfaget

Thomas Andreassen, 26 år fra Alta, har vært lærling innen byggdrifterfaget i omlag seks måneder.

En dag som lærling i byggdrifterfaget

Thomas Andreassen, 26 år fra Alta, har vært lærling innen byggdrifterfaget i omlag seks måneder.

Han har bakgrunn som blant annet mekaniker, og er veldig interessert i bygg og anlegg. - Da jeg fikk tilbud om å være pioneer innen dette feltet synes jeg det høres veldig spennende ut, sier Andreassen. Han er lærling i Krødsherad kommune.

Ingen dag er lik

Som lærling er du med på alle prosjektene som kommunene har. Man opplever en bratt læringskurve, og får være med å påvirke prosjektene i større grad.

Andreassen forteller at arbeidsdagene er svært varierte, med nye, spennende prosjekter hele tiden. Prosjektene varierer fra å pusse opp leiligheter, klargjøre bygg, og hvordan man skal drifte et bygg, og han lærer noe nytt hver eneste dag. På bildet bygger Andreassen en mur av systemblokker sammen med en medlærling.

  • Den siste tiden har vi sett på hvordan hvordan man skal klargjøre bygget, drifter bygget, og se at systemet er oppe og går som det skal, forteller Andreassen. De første månedene har jeg vært ute i anleggene med praktisk arbeid, og etter jul blir det fokus på teori i tillegg til praktisk arbeid.

Stor etterspørsel for yrkesretningen

I 2018 er Andreassen ferdig som lærling, og han ser veldig lyst på fremtiden. Etter endt lærlingplass ser han at det er mange muligheter innenfor fagområdet, og ønsker seg en jobb innen dette.

Har du spørsmål om byggdrifterfaget kan du ta kontakt her.


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen