Mesterbrev

Som institusjonskokk og mediegrafiker kan du ta mesterbrev. En mesterbrevutdanning er en formell videreutdanning for deg som har allerede har et fagbrev. Et mesterbrev passer for deg som ønsker å starte eller drive din egen bedrift.

Mesterbrev

For å ta mesterbrevet må du ha fag- eller svennebrev, og du må ha arbeidserfaring fra yrket ditt. Det å være «mester» er en beskyttet tittel, hvilket vil si at du må ha det formelle på plass før du kan kalle deg mester. Her finner du informasjon om det du må vite for å ta mesterbrev.

Har du spørsmål om mesterbrev og mesterbrevutdanning? Kontakt oss her, så skal vi svare deg så godt vi kan.

Hva er et mesterbrev?

Et mesterbrev er et bevis på at du har formell utdannelse og med rette kan kalle deg mester i ditt fag. Det å være mester er den høyeste tittelen du kan oppnå innen håndverksfagene, og gir deg retten til å ta inn lærlinger som får opplæring til fag- og svenneprøve i din bedrift. Når du har fullført mesterutdanningen og kan kalle deg mester, har du også kompetanse innen økonomi og bedriftsledelse.

Hva kreves for å ta mesterbrev?

For å kunne ta et mesterbrev, må du for det første ha fullført fag- eller svennebrev i et mesterfag. Deretter må du ha jobbet med dette faget i minst seks år. Det innebærer at du etter endt læretid på fire år, må jobbe minst to år med faget før du kan søke om mesterbrev. I tillegg må du gjennomføre mesterutdanning hos enten Folkeuniversitetet eller Blimester.com.

Mesterutdanningen kan du ta samtidig som du er i full jobb ettersom undervisningen er samlingsbasert og tar utgangspunkt nett- eller selvstudier. Utdannelsen fullfører du normalt på halvannet til to år, etterfulgt av eksamener. Når disse er bestått kan du søke om mesterbrev.

Hvordan søker man mesterbrev?

Det er i de aller fleste tilfeller nødvendig med mesterutdanning for å kunne søke om mesterbrev. Men det finnes noen unntak for denne regelen. Det er mulig å få fritak fra mesterutdanningen hvis du har tilsvarende godkjent utdanning, grunnlag i realkompetanse eller fått innvilget grunnlag for fritak.

Kontakt oss hvis du har spørsmål

Har du flere spørsmål om hvordan du søker deg inn på mesterbrevsutdanning? Vi i OKViken hjelper deg gjerne med å svare på dine spørsmål og veilede deg i gang med søknadsprosessen. Du finner vår kontaktinformasjon her.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen