Lurer du på hvordan det er å være medlemsbedrift?

MOVAR, en interkommunal aktør innen brann og redning i Mosseregionen, har vært medlemsbedrift i OKViken siden 2015. Avdelingssjef, Mette J. Kaspersen, er veldig fornøyd med samarbeidet de har med opplæringskontoret, og hva de får til sammen for å utdanne nye brannforebyggere.

Lurer du på hvordan det er å være medlemsbedrift?

Foto: Moss Interkommunale Brannvesen

– Vi opplever OKViken som veldig ryddig. De har vært en ekstern støttespiller som gir oss innsikt og drar i tråder for å sikre optimal opplæring, forteller Mette.

– Samarbeidet med OKViken har vært uvurderlig for oss. OKViken har ikke bare vært en ekstern støttespiller, men en partner som har gitt oss innsikt og dratt i tråder for å sikre optimal opplæring. Vi har virkelig satt pris på deres evne til å stille gode spørsmål og bringe perspektiver til opplæringsprosessen som vi kanskje ikke selv har sett, sier hun.

Benedicte Thømt er lærling i brannforebyggerfaget, og er veldig fornøyd med opplæringen så langt.

– Gjennom læretiden har jeg hatt en fantastisk støtte fra OKViken. Mine faglige ledere, instruktører og rådgivere har vært tilgjengelige og sørger for at jeg kommer meg gjennom utdanningsløpet på en god måte. Det er virkelig betryggende å ha dem som en nøytral tredjepart som følger opp hele veien, sier hun.

 

Benedicte står på stand
Benedicte er lærling i brannforebyggerfaget. Foto: Moss Interkommunale Brannvesen

 

OKViken har også et fagsystem hvor lærlingene kan gå inn og dokumentere alle kompetansemålene man har oppnådd i sitt fag. Dette gjør det enklere å oppnå mange mål i løpet av kort tid.

– Jeg kan være innom hele 19 kompetansemål i løpet av én arbeidsuke, forteller Benedicte.

Har du spørsmål om å være lærling? Les mer om det her

Viktigheten av riktig rekruttering og tett oppfølging

MOVAR har ikke bare ansatt lærlinger, de har skapt et miljø der opplæring blir tilpasset individuelle behov. I tillegg til ordinære lærlinger i brannforebyggerfaget er noen av de ansatte deltakere i den relativt nye ordningen Fagbrev på jobb.

– Vi har ønsket å knytte våre lærlinger til en opplæringsbedrift for å sikre best mulig oppfølging. Selv om vi har det overordnede ansvaret for opplæringen, har det vært svært verdifullt å ha en ekstern aktør som OKViken, som kan bidra med ekstra innsikt og støtte, sier Mette.

I dagens situasjon er det utfordrende å finne ferdig utdannede brannforebyggere som umiddelbart kan håndtere oppgavene som er nødvendige i en brann- og redningsavdeling. Ved å ansette lærlinger, får man muligheten til å forme en ressurs internt, en brannforebygger som kan læres opp og bli en verdifull bidragsyter til organisasjonen på lengre sikt. Selv om det ikke er en selvfølge at alle organisasjoner ansetter lærlinger etter fullført svennebrev, er det nyttig å ha fleksibiliteten til å kunne ansette egne lærlinger dersom behovet oppstår.

Lærlingprogrammet oss muligheten til å forme brannforebyggere som passer våre spesifikke behov.
Mette J. Kaspersen, avdelingsleder

– Våre erfaringer med OKViken har vært svært positive

MOVAR har etablert et ryddig samarbeid og opprettholder regelmessig kontakt med faste rådgivere hos OKViken. Samarbeidet omfatter både lærlinger, instruktører og faglig leder, der fokuset er på å identifisere hva som er mest hensiktsmessig for lærlingene, forteller Mette.

– Vi setter pris på OKVikens evne til å stille gode spørsmål og bringe perspektiver til opplæringsprosessen som vi kanskje ikke selv har sett.

– Det beste er at man blir veldig godt fulgt opp hele veien, av egne instruktører og faglig ansatte hos oss, men også av OKViken. Det er alltid åpent for å stille spørsmål, forteller Benedicte Thømt.

Les mer: Lurer du på hvilke bedrifter som er medlem i OKViken?

Sammen om et felles mål

OKViken gir deg muligheten til å forme talenter skreddersydd til din organisasjon, hvor alle har et felles mål om å få lærlingen gjennom utdanningsløpet på en god måte. Et samarbeid med OKViken gir ikke bare tilgang til kompetente fagpersoner, men også et nettverk av støttespillere som er dedikert til å se lærlingen lykkes. Ønsker du å bli medlemsbedrift? Ta kontakt med oss i dag!


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen