Lovforslag i byggnæringen gir positive utsikter for lærlinger

I følge bygg.no har regjeringen stilt krav om at det skal være lærlinger i alle offentlige byggoppdrag.

Lovforslag i byggnæringen gir positive utsikter for lærlinger

Mye tyder på at rekruttering av lærlinger innen særlig byggenæringen kan endre seg til det positive mot våren i 2016.

Konsekvensen av dette kravet er at bedrifter som ikke har læreplasser vil bli utelukket i en rekke kontrakter fra det offentlige. Dette tilsier at bedrifter som ønsker å bli vurdert i slike viktige prosesser må lage rom for lærlinger i sin virksomhet.

Målet med lovforslaget er at bedrifter som til nå ikke har hatt læreplasser vil se på det en som nødvendig strategi for videre suksess i fremtiden.

Gir positive fremtidsutsikter for bygglærlinger

Lovforslaget har oppstått i kjølvannet av et større behov for fagarbeidere og fagkompetanse i byggenæringen. Byggenæringenslandforening (BNL) , og Entreprenørforeningen- Bygg og Anlegg (EBA) sier at det har vært et område har jobbet lenge med det, og har den siste tiden fått regjeringen med på det.

Lurer du på hvorfor du skal velge bygg og anlegg?

På mange måter er dette lovforslaget et banebrytende forslag og god mulighet for alle unge som er nysgjerrig på byggfagene til å søke seg til slike fag.

Les også : Nysatning for byggdrifterfaget

Vi kan hjelpe deg i gang med din utdanning innen bygg. Ta kontakt her for en prat om mulighetene som finnes.

 


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen