Lovforslag i byggnæringen gir positive utsikter for lærlinger

I følge bygg.no har regjeringen stilt krav om at det skal være lærlinger i alle offentlige byggoppdrag.

Lovforslag i byggnæringen gir positive utsikter for lærlinger

Mye tyder på at rekruttering av lærlinger innen særlig byggenæringen kan endre seg til det positive mot våren i 2016.

Konsekvensen av dette kravet er at bedrifter som ikke har læreplasser vil bli utelukket i en rekke kontrakter fra det offentlige. Dette tilsier at bedrifter som ønsker å bli vurdert i slike viktige prosesser må lage rom for lærlinger i sin virksomhet.

Målet med lovforslaget er at bedrifter som til nå ikke har hatt læreplasser vil se på det en som nødvendig strategi for videre suksess i fremtiden.

Gir positive fremtidsutsikter for bygglærlinger

Lovforslaget har oppstått i kjølvannet av et større behov for fagarbeidere og fagkompetanse i byggenæringen. Byggenæringenslandforening (BNL) , og Entreprenørforeningen- Bygg og Anlegg (EBA) sier at det har vært et område har jobbet lenge med det, og har den siste tiden fått regjeringen med på det.

Lurer du på hvorfor du skal velge bygg og anlegg?

På mange måter er dette lovforslaget et banebrytende forslag og god mulighet for alle unge som er nysgjerrig på byggfagene til å søke seg til slike fag.

Les også : Nysatning for byggdrifterfaget

Vi kan hjelpe deg i gang med din utdanning innen bygg. Ta kontakt her for en prat om mulighetene som finnes.

 


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen