Hvorfor velge bygg og anlegg?

Arne Hilde er fagansvarlig for bygg og eiendom i Krødsherad Kommune.

Hvorfor velge bygg og anlegg?

Arne Hilde er fagansvarlig for bygg og eiendom i Krødsherad Kommune. I samarbeid med KOB (nå OKViken) har han utarbeidet " Dokumentasjon for læretiden i byggdrifterfaget", som er en sentral bok i den praktiske delen til lærlingene.

Allsidig hverdag som lærling i byggdrifterfaget

- Lærlingene har mange kompetansemål de skal ha opplæring i, sier Arne. De skal planlegge, dokumentere og vurdere eget arbeid av opplæringen de får. Sentrale temaer er energiforbruk av bygg, ventilasjonsanlegg, fjernvarmanlegg, og HMS.

Videre forteller han at lærlinger har muligheten til å spesialisere seg innenfor ulike områder senere. Har lærlingen jobbet mye med ventilasjonsanlegg, kan vedkommende få jobb i et ventilasjonsfirma i ettertid. Det samme gjelder andre områder. Pensumet gir deg som lærling den grunnleggende kompetansen for å drifte bygninger i offentlig og privat regi.

Drifte alle slags bygg

- Vi er tre driftsoperatører som har ansvaret for to barnehager, et helsesenter, kommunehus, to samfunnshus og en ambulansesentral, sier Hilde som forteller at med byggdrifterfaget kan du jobbe med mye forskjellig.

Har du noen spørsmål angående lærlingplass innenfor bygg ønsker vi gjerne å hjelpe deg! Ta kontakt for en hyggelig prat her.

 

 


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen