Hvorfor velge bygg og anlegg?

Arne Hilde er fagansvarlig for bygg og eiendom i Krødsherad Kommune.

Hvorfor velge bygg og anlegg?

Arne Hilde er fagansvarlig for bygg og eiendom i Krødsherad Kommune. I samarbeid med KOB (nå OKViken) har han utarbeidet " Dokumentasjon for læretiden i byggdrifterfaget", som er en sentral bok i den praktiske delen til lærlingene.

Allsidig hverdag som lærling i byggdrifterfaget

- Lærlingene har mange kompetansemål de skal ha opplæring i, sier Arne. De skal planlegge, dokumentere og vurdere eget arbeid av opplæringen de får. Sentrale temaer er energiforbruk av bygg, ventilasjonsanlegg, fjernvarmanlegg, og HMS.

Videre forteller han at lærlinger har muligheten til å spesialisere seg innenfor ulike områder senere. Har lærlingen jobbet mye med ventilasjonsanlegg, kan vedkommende få jobb i et ventilasjonsfirma i ettertid. Det samme gjelder andre områder. Pensumet gir deg som lærling den grunnleggende kompetansen for å drifte bygninger i offentlig og privat regi.

Drifte alle slags bygg

- Vi er tre driftsoperatører som har ansvaret for to barnehager, et helsesenter, kommunehus, to samfunnshus og en ambulansesentral, sier Hilde som forteller at med byggdrifterfaget kan du jobbe med mye forskjellig.

Har du noen spørsmål angående lærlingplass innenfor bygg ønsker vi gjerne å hjelpe deg! Ta kontakt for en hyggelig prat her.

 

 


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen