Hvorfor velge bygg og anlegg?

Arne Hilde er fagansvarlig for bygg og eiendom i Krødsherad Kommune.

Hvorfor velge bygg og anlegg?

Arne Hilde er fagansvarlig for bygg og eiendom i Krødsherad Kommune. I samarbeid med KOB (nå OKViken) har han utarbeidet " Dokumentasjon for læretiden i byggdrifterfaget", som er en sentral bok i den praktiske delen til lærlingene.

Allsidig hverdag som lærling i byggdrifterfaget

- Lærlingene har mange kompetansemål de skal ha opplæring i, sier Arne. De skal planlegge, dokumentere og vurdere eget arbeid av opplæringen de får. Sentrale temaer er energiforbruk av bygg, ventilasjonsanlegg, fjernvarmanlegg, og HMS.

Videre forteller han at lærlinger har muligheten til å spesialisere seg innenfor ulike områder senere. Har lærlingen jobbet mye med ventilasjonsanlegg, kan vedkommende få jobb i et ventilasjonsfirma i ettertid. Det samme gjelder andre områder. Pensumet gir deg som lærling den grunnleggende kompetansen for å drifte bygninger i offentlig og privat regi.

Drifte alle slags bygg

- Vi er tre driftsoperatører som har ansvaret for to barnehager, et helsesenter, kommunehus, to samfunnshus og en ambulansesentral, sier Hilde som forteller at med byggdrifterfaget kan du jobbe med mye forskjellig.

Har du noen spørsmål angående lærlingplass innenfor bygg ønsker vi gjerne å hjelpe deg! Ta kontakt for en hyggelig prat her.

 

 


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen