Vil du ha en meningsfull hverdag?
Vil du jobbe med noe som gir deg en meningsfull hverdag? Da er det mange yrkesfag å velge mellom. Les om yrkesfagene som gir en meningsfull hverdag her.
Det er flere muligheter som lærling innen kontor og administrasjonsfaget.
Som lærling i kontor og administrasjonsfaget får du jobbet med kontorservice, IKT tjenester og økonomi.
Du får blant annet være med å planlegge, utføre, dokumentere og vurdere administrative og kontortekniske oppgaver. Dette gjøres i samsvar med instrukser, rutiner, prosedyrer og gjeldende regelverk, samt innenfor virksomhetens kunnskapsorganisering og informasjonsflyt. Du får yte kundeservice, samt profilere bedriften i møter med kunder og brukere.
Som lærling innen kontor og administrasjonfag vil du gå grunnleggende kompetanse i bruk av IKT. Du får bruke virksomhetens kontorstøtte og kontortekniske hjelpemidler ved utføring av kontoradministrative oppgaver, samt til innhenting, bearbeiding og framstilling av informasjon knyttet til kontoradministrative oppgaver.
Som lærling i kontor og administrasjonsfag vil økonomisystem bli et sentralt arbeidsverktøy. Du vil bruke virksomhetens økonomisystemet til innkjøp, budsjettering, regnskap, lønnsutbetaling og personalrelaterte oppgaver.
Hovedområdene i fagprøven er kontorservice, IKT-tjenester og økonomi, og blir gjennomført innenfor en tidsramme på 4 dager.
Etter fullført og godkjent fagprøve og mottatt fagbrev vil du finne at det er mange bedrifter som har behov for denne yrkeskompetansen. Her kan nevnes:
Offentlige virksomheter Informasjonssentre Private bedrifter
Les også: Kontor og administrasjonsfag.
Har du spørsmål vedrørende kontor og administrasjonsfag kan du ta kontakt for en hyggelig prat her.
Vil du jobbe med noe som gir deg en meningsfull hverdag? Da er det mange yrkesfag å velge mellom. Les om yrkesfagene som gir en meningsfull hverdag her.
Det som før het kontor- og administrasjonsfaget er nå service- og administrasjonsfaget. Dette er et fag som passer godt for deg som er ordentlig, nøyaktig og serviceinnstilt.
Som lærling befinner du deg midt i krysningspunktet mellom elev og arbeidstaker, og er dermed underlagt lovgiving både for skole og arbeid. Les mer her.