Hvordan klage på fagprøve?

Hvordan klage på fagprøve?

Du kan få tre mulige karakterer på fagprøven:

  • Bestått meget godt
  • Bestått
  • Ikke bestått

Bare dersom du har fått «ikke bestått», har du muligheten til å klage på karakteren. Dersom du mener det er begått formelle feil eller ikke-faglige feil, kan du sende inn en klage. Klagen må være skriftlig og vise til hva du klager på. I tillegg må klagen inneholde en begrunnelse for hvorfor du klager.

Klagefrist på «ikke bestått»

Fristen for å klage på fag- eller svenneprøven er tre uker fra den dagen du får melding om resultatet. Du finner digitalt skjema for å klage på fagprøven her.

To grunnlag å klage på

Dersom du har ikke har bestått fagprøven din, og du mener at det skyldes en formell feil, har du rett til å klage på karakteren. Du kan klage på to grunnlag:

  1. Formelle feil eller ikke-faglige feil
  2. Den faglige vurderingen

Bestått meget godt eller bestått

Fagprøven din er den eneste eksamen du har som lærling og den prøven som avslutter læretiden din. Om du består prøven får du fagbrevet. Dette dokumentet er beviset ditt på fullført yrkesutdannelse. Dermed kan du søke deg videre til jobber som passer din utdannelse.

Ta kontakt med oss i OKViken her, om du har spørsmål.


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen