Hva betyr taushetsplikt for en helsefagarbeider?
Som helsefagarbeiderlærling og offentlig ansatt har du taushetsplikt overfor brukere og bedriften du jobber for.
Du kan få tre mulige karakterer på fagprøven:
Bare dersom du har fått «ikke bestått», har du muligheten til å klage på karakteren. Dersom du mener det er begått formelle feil eller ikke-faglige feil, kan du sende inn en klage. Klagen må være skriftlig og vise til hva du klager på. I tillegg må klagen inneholde en begrunnelse for hvorfor du klager.
Fristen for å klage på fag- eller svenneprøven er tre uker fra den dagen du får melding om resultatet. Du finner digitalt skjema for å klage på fagprøven her.
Dersom du har ikke har bestått fagprøven din, og du mener at det skyldes en formell feil, har du rett til å klage på karakteren. Du kan klage på to grunnlag:
Fagprøven din er den eneste eksamen du har som lærling og den prøven som avslutter læretiden din. Om du består prøven får du fagbrevet. Dette dokumentet er beviset ditt på fullført yrkesutdannelse. Dermed kan du søke deg videre til jobber som passer din utdannelse.
Ta kontakt med oss i OKViken her, om du har spørsmål.
Som helsefagarbeiderlærling og offentlig ansatt har du taushetsplikt overfor brukere og bedriften du jobber for.
Vil du jobbe med noe som gir deg en meningsfull hverdag? Da er det mange yrkesfag å velge mellom. Les om yrkesfagene som gir en meningsfull hverdag her.
Det som før het kontor- og administrasjonsfaget er nå service- og administrasjonsfaget. Dette er et fag som passer godt for deg som er ordentlig, nøyaktig og serviceinnstilt.