Spørsmål og svar rundt fagbrev på jobb
Fagbrev på jobb er en ordning som lar voksne i arbeid ta fagbrev på jobben sin. Les svar på alle vanlige spørsmål rundt ordningen her.
IKT-servicefag skal bidra til å utvikle kompetanse innen drift og vedlikehold av IKT-systemer, og brukerstøtte i alle typer virksomheter. Gjennom utdanningen lærer du mye om drift av IKT-systemer, og du vil lære om innkjøp, drift og vedlikehold. Alle bedrifter i Norge i dag er avhengige av fungerende IT-systemer, og disse må driftes av kvalifisert personell. Jobbmulighetene er derfor gode, både nå og i fremtiden.
Etter Vg1 på linja «Service og samferdsel», vil du da velge IKT-servicefag dersom du ønsker å gå videre med dette. Dette året inneholder:
Som lærling i IKT-faget tar du en utdannelse som retter seg mot systemdrift og systemovervåkning. Du får kompetanse innen overvåkning av systemdrift i tillegg til feilhåndtering og kvalitetsarbeid innen systemdrift. Behandling av sensitiv informasjon på en etisk og forsvarlig måte, skal stå sentralt i opplæringen. I tillegg får du praktisert kundebehandling og opparbeidet god sans for service.
Å gå «Y-veien» betyr at du kan søke høyere utdanning uten generell studiekompetanse, men at du søker med fagbrev og arbeidserfaring. Stadig flere utdanningsinstitusjoner åpner opp for at søkere med fagbrev i IKT kan komme inn på høyere utdanning.
Andre videreutdanninger innen IT på fagskole.
Kontakt oss dersom du har andre spørsmål rundt IKT og læretid.
Fagbrev på jobb er en ordning som lar voksne i arbeid ta fagbrev på jobben sin. Les svar på alle vanlige spørsmål rundt ordningen her.
Ønsker du å jobbe med barsel- og barnepleie? Bli barsel- og barnepleier med fagbrev som helsefagarbeider. Les hvordan her.
Er du syk over en lengre eller kort periode i læretiden din? Les mer om dine rettigheter og krav her.