Glad i dataspill? Søk IKT-faget

I juli 2019 fikk Norge enda en verdensmester. Men det var hverken i langrenn eller i sjakk, det var i det populære dataspillet Fortnite. E-sport blir bare større og større, og milliarder av mennesker følger med på turneringene.

Glad i dataspill? Søk IKT-faget

Norske ungdommer ligger i verdenstoppen i mange ulike onlinebaserte spill, blant annet Fortnite, PUBG og Apeks. 

Å bli god i dataspill, spesielt onlinespill hvor man samarbeider med andre spillere, krever at du besitter mange gode egenskaper. Du må ta raske avgjørelser, være flink til å kommunisere med andre ofte fra andre land og med ulike språk, og du må være pålitelig. Alt dette er egenskaper som verdsettes høyt i arbeidslivet og IRL.

Stort behov for kompetanse innenfor IT og kommunikasjon

IKT står for informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Alle bedrifter i Norge er avhengig av velfungerende IT-systemer. Hvis du tar en utdanning innen IKT vil du utvikle kompetanse innen systemdrift, systemutvikling og vedlikehold av IKT-systemer, samt brukerstøtte i alle typer virksomheter. 

Les mer: Hva gjør man på IKT-servicefag?

De aller fleste virksomheter i dag bruker ulike typer IT-systemer. Disse må driftes og vedlikeholdes av kvalifisert personell. Jobbmulighetene innenfor IKT-service er derfor gode, både nå og i fremtiden. Med utdanning innen IKT-service vil du få en variert arbeidshverdag, med mange ulike arbeidsoppgaver og spennende utfordringer. Det er et fag i stadig utvikling. Nye programvarer og systemer trenger kvalifiserte arbeidere som kan sørge for at virksomheten fungerer som den skal.  

Les mer: Fem gode grunner til å bli lærling i IKT-servicefag.

Praktisk IKT-kunnskap

Dersom du er glad i data og datasystemer, og ønsker praktisk erfaring så er dette utdanningen for deg. IKT og IT-bransjen trenger flere flinke hoder som kan bidra til en velfungerende drift i ulike virksomheter.

Les mer: Hvordan blir jeg lærling i IKT-servicefaget?

Har du noen spørsmål om IKT-servicefaget? Ta kontakt med oss!

 


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen