Glad i dataspill? Søk IKT-faget

I juli 2019 fikk Norge enda en verdensmester. Men det var hverken i langrenn eller i sjakk, det var i det populære dataspillet Fortnite. E-sport blir bare større og større, og milliarder av mennesker følger med på turneringene.

Glad i dataspill? Søk IKT-faget

Norske ungdommer ligger i verdenstoppen i mange ulike onlinebaserte spill, blant annet Fortnite, PUBG og Apeks. 

Å bli god i dataspill, spesielt onlinespill hvor man samarbeider med andre spillere, krever at du besitter mange gode egenskaper. Du må ta raske avgjørelser, være flink til å kommunisere med andre ofte fra andre land og med ulike språk, og du må være pålitelig. Alt dette er egenskaper som verdsettes høyt i arbeidslivet og IRL.

Stort behov for kompetanse innenfor IT og kommunikasjon

IKT står for informasjons- og kommunikasjonsteknologi. Alle bedrifter i Norge er avhengig av velfungerende IT-systemer. Hvis du tar en utdanning innen IKT vil du utvikle kompetanse innen systemdrift, systemutvikling og vedlikehold av IKT-systemer, samt brukerstøtte i alle typer virksomheter. 

Les mer: Hva gjør man på IKT-servicefag?

De aller fleste virksomheter i dag bruker ulike typer IT-systemer. Disse må driftes og vedlikeholdes av kvalifisert personell. Jobbmulighetene innenfor IKT-service er derfor gode, både nå og i fremtiden. Med utdanning innen IKT-service vil du få en variert arbeidshverdag, med mange ulike arbeidsoppgaver og spennende utfordringer. Det er et fag i stadig utvikling. Nye programvarer og systemer trenger kvalifiserte arbeidere som kan sørge for at virksomheten fungerer som den skal.  

Les mer: Fem gode grunner til å bli lærling i IKT-servicefag.

Praktisk IKT-kunnskap

Dersom du er glad i data og datasystemer, og ønsker praktisk erfaring så er dette utdanningen for deg. IKT og IT-bransjen trenger flere flinke hoder som kan bidra til en velfungerende drift i ulike virksomheter.

Les mer: Hvordan blir jeg lærling i IKT-servicefaget?

Har du noen spørsmål om IKT-servicefaget? Ta kontakt med oss!

 


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen