Gjør en forskjell som lærebedrift

Gjør en forskjell som lærebedrift

Lærebedrifter er viktige for å utdanne en ny generasjon av elektrikere, feiere, kokker, gartnere, frisører og flere av de mange yrkene som får Norge til å gå rundt. Hvis du ønsker å gjøre en forskjell som bedrift kan du sende inn søknad for å bli lærebedrift i din fylkeskommune eller ditt opplæringskontor. Da får du en mulighet til å utdanne ungdommer fra ditt nærmiljø, samtidig som du sparer utgifter på å leie vikarer, pluss at du mottar tilskudd fra fylkeskommunen.

Vær med på å forme neste generasjon

Som lærebedrift får du en mulighet til å forme den neste generasjonen innen ditt fagfelt. Her får du videreføre den erfaringen du har opparbeidet deg i din karriere. Det er kunnskap man ikke får ved å sitte i et klasserom og lese en bok. Det er også en mulighet til å trene opp den type arbeider du gjerne ville ansette. Du har selvsagt ikke plikt til å ansette etter lærlingperioden er over, men for å få tak i dyktige fagfolk må det også være dyktige mentorer som vet hva de snakker om og som er villige til å videreformidle sin kunnskap.

Gjør en forskjell i ditt nærmiljø

Ønsker du å gjøre en forskjell i ditt nærmiljø? Som lærebedrift bidrar du til å holde arbeidsmarkedet i din kommune gående ved å utdanne nye arbeidere og formidle den erfaringen og kunnskapen du besitter. Det er også et kvalitetsstempel å være lærebedrift. Da viser du at du oppfyller fylkeskommunens krav til lærebedrifter, og at du tar samfunnsansvar i ditt nærmiljø.

Interessert i å bli lærebedrift?

Hvis du er interessert i å bli lærebedrift kan du lese mer om det her. Vi svarer gjerne på alle spørsmål dere måtte ha rundt det å bli lærebedrift, ha en lærling og hvilken støtte vi kan tilby dere. Ta kontakt hvis du ønsker mer informasjon om å bli lærebedrift.


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen