Gjør en forskjell som lærebedrift

Gjør en forskjell som lærebedrift

Lærebedrifter er viktige for å utdanne en ny generasjon av elektrikere, feiere, kokker, gartnere, frisører og flere av de mange yrkene som får Norge til å gå rundt. Hvis du ønsker å gjøre en forskjell som bedrift kan du sende inn søknad for å bli lærebedrift i din fylkeskommune eller ditt opplæringskontor. Da får du en mulighet til å utdanne ungdommer fra ditt nærmiljø, samtidig som du sparer utgifter på å leie vikarer, pluss at du mottar tilskudd fra fylkeskommunen.

Vær med på å forme neste generasjon

Som lærebedrift får du en mulighet til å forme den neste generasjonen innen ditt fagfelt. Her får du videreføre den erfaringen du har opparbeidet deg i din karriere. Det er kunnskap man ikke får ved å sitte i et klasserom og lese en bok. Det er også en mulighet til å trene opp den type arbeider du gjerne ville ansette. Du har selvsagt ikke plikt til å ansette etter lærlingperioden er over, men for å få tak i dyktige fagfolk må det også være dyktige mentorer som vet hva de snakker om og som er villige til å videreformidle sin kunnskap.

Gjør en forskjell i ditt nærmiljø

Ønsker du å gjøre en forskjell i ditt nærmiljø? Som lærebedrift bidrar du til å holde arbeidsmarkedet i din kommune gående ved å utdanne nye arbeidere og formidle den erfaringen og kunnskapen du besitter. Det er også et kvalitetsstempel å være lærebedrift. Da viser du at du oppfyller fylkeskommunens krav til lærebedrifter, og at du tar samfunnsansvar i ditt nærmiljø.

Interessert i å bli lærebedrift?

Hvis du er interessert i å bli lærebedrift kan du lese mer om det her. Vi svarer gjerne på alle spørsmål dere måtte ha rundt det å bli lærebedrift, ha en lærling og hvilken støtte vi kan tilby dere. Ta kontakt hvis du ønsker mer informasjon om å bli lærebedrift.


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen