Derfor må du dokumentere læretiden
Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.
Lærebedrifter er viktige for å utdanne en ny generasjon av elektrikere, feiere, kokker, gartnere, frisører og flere av de mange yrkene som får Norge til å gå rundt. Hvis du ønsker å gjøre en forskjell som bedrift kan du sende inn søknad for å bli lærebedrift i din fylkeskommune eller ditt opplæringskontor. Da får du en mulighet til å utdanne ungdommer fra ditt nærmiljø, samtidig som du sparer utgifter på å leie vikarer, pluss at du mottar tilskudd fra fylkeskommunen.
Som lærebedrift får du en mulighet til å forme den neste generasjonen innen ditt fagfelt. Her får du videreføre den erfaringen du har opparbeidet deg i din karriere. Det er kunnskap man ikke får ved å sitte i et klasserom og lese en bok. Det er også en mulighet til å trene opp den type arbeider du gjerne ville ansette. Du har selvsagt ikke plikt til å ansette etter lærlingperioden er over, men for å få tak i dyktige fagfolk må det også være dyktige mentorer som vet hva de snakker om og som er villige til å videreformidle sin kunnskap.
Ønsker du å gjøre en forskjell i ditt nærmiljø? Som lærebedrift bidrar du til å holde arbeidsmarkedet i din kommune gående ved å utdanne nye arbeidere og formidle den erfaringen og kunnskapen du besitter. Det er også et kvalitetsstempel å være lærebedrift. Da viser du at du oppfyller fylkeskommunens krav til lærebedrifter, og at du tar samfunnsansvar i ditt nærmiljø.
Hvis du er interessert i å bli lærebedrift kan du lese mer om det her. Vi svarer gjerne på alle spørsmål dere måtte ha rundt det å bli lærebedrift, ha en lærling og hvilken støtte vi kan tilby dere. Ta kontakt hvis du ønsker mer informasjon om å bli lærebedrift.
Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.
Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?
Les mer om dine rettigheter her. Les om ferie, feriepenger, arbeidsavtale og hvilke arbeidstider som gjelder.