Gjør en forskjell som lærebedrift

Gjør en forskjell som lærebedrift

Lærebedrifter er viktige for å utdanne en ny generasjon av elektrikere, feiere, kokker, gartnere, frisører og flere av de mange yrkene som får Norge til å gå rundt. Hvis du ønsker å gjøre en forskjell som bedrift kan du sende inn søknad for å bli lærebedrift i din fylkeskommune eller ditt opplæringskontor. Da får du en mulighet til å utdanne ungdommer fra ditt nærmiljø, samtidig som du sparer utgifter på å leie vikarer, pluss at du mottar tilskudd fra fylkeskommunen.

Vær med på å forme neste generasjon

Som lærebedrift får du en mulighet til å forme den neste generasjonen innen ditt fagfelt. Her får du videreføre den erfaringen du har opparbeidet deg i din karriere. Det er kunnskap man ikke får ved å sitte i et klasserom og lese en bok. Det er også en mulighet til å trene opp den type arbeider du gjerne ville ansette. Du har selvsagt ikke plikt til å ansette etter lærlingperioden er over, men for å få tak i dyktige fagfolk må det også være dyktige mentorer som vet hva de snakker om og som er villige til å videreformidle sin kunnskap.

Gjør en forskjell i ditt nærmiljø

Ønsker du å gjøre en forskjell i ditt nærmiljø? Som lærebedrift bidrar du til å holde arbeidsmarkedet i din kommune gående ved å utdanne nye arbeidere og formidle den erfaringen og kunnskapen du besitter. Det er også et kvalitetsstempel å være lærebedrift. Da viser du at du oppfyller fylkeskommunens krav til lærebedrifter, og at du tar samfunnsansvar i ditt nærmiljø.

Interessert i å bli lærebedrift?

Hvis du er interessert i å bli lærebedrift kan du lese mer om det her. Vi svarer gjerne på alle spørsmål dere måtte ha rundt det å bli lærebedrift, ha en lærling og hvilken støtte vi kan tilby dere. Ta kontakt hvis du ønsker mer informasjon om å bli lærebedrift.


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen