Fremtiden + yrkesfag = sant

Fremtiden + yrkesfag = sant

Skal man ta et karrierevalg i 2019, er det mye man bør tenke nøye gjennom. For mange kan dette valget påvirkes av at media i det siste har rettet en del oppmerksomhet mot hvilke yrker som kommer til å eksistere i fremtiden. Mange er redde for å utdanne seg til et yrke som ikke lenger eksisterer i fremtiden.

De viktigste oppgavene vil bli utført av mennesker

Selv om det er mange som bekymrer seg for at arbeidslivet skal automatiseres og at det vil føre til at mange mister arbeidsplassene sine, er en ting fremdeles helt sikkert; de mest menneskelige arbeidsoppgavene kommer til å forbli utført av mennesker. Med andre ord kan det lønne seg å velge en yrkesfaglig utdannelse, bli lærling med fagbrev og sikre seg en karriere, også i det fremtidige Norge.

Innen helsearbeid finnes det alltid jobb

Med yrkesfaglig utdannelse innenfor helse- og oppvekstfag, som for eksempel barne- og ungdomsarbeid eller helsearbeiderfag, bruker man arbeidshverdagen til å gi pleie og omsorg til barn og voksnes fysiske, psykiske og sosiale behov.

Dette er arbeidsoppgaver hvor en maskin eller en robot aldri vil kunne erstatte et menneske. Som ansatt i kommunen vil du kunne jobbe i alt fra barnehager til skoler og sykehjem, hvor det alltid vil være behov for menneskelig arbeidskraft.

Har du spørsmål til oss i OKViken? Kontakt oss her!


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen