Bli helsefagarbeider
For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.
Skal man ta et karrierevalg i 2019, er det mye man bør tenke nøye gjennom. For mange kan dette valget påvirkes av at media i det siste har rettet en del oppmerksomhet mot hvilke yrker som kommer til å eksistere i fremtiden. Mange er redde for å utdanne seg til et yrke som ikke lenger eksisterer i fremtiden.
Selv om det er mange som bekymrer seg for at arbeidslivet skal automatiseres og at det vil føre til at mange mister arbeidsplassene sine, er en ting fremdeles helt sikkert; de mest menneskelige arbeidsoppgavene kommer til å forbli utført av mennesker. Med andre ord kan det lønne seg å velge en yrkesfaglig utdannelse, bli lærling med fagbrev og sikre seg en karriere, også i det fremtidige Norge.
Med yrkesfaglig utdannelse innenfor helse- og oppvekstfag, som for eksempel barne- og ungdomsarbeid eller helsearbeiderfag, bruker man arbeidshverdagen til å gi pleie og omsorg til barn og voksnes fysiske, psykiske og sosiale behov.
Dette er arbeidsoppgaver hvor en maskin eller en robot aldri vil kunne erstatte et menneske. Som ansatt i kommunen vil du kunne jobbe i alt fra barnehager til skoler og sykehjem, hvor det alltid vil være behov for menneskelig arbeidskraft.
Har du spørsmål til oss i OKViken? Kontakt oss her!
For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.
Når en bedrift ansetter lærlinger, er de pliktige til å utarbeide en intern plan til dem. Les mer om hva en intern plan er og skal inneholde her.
Som mediedesigner produserer og utformer du visuell kommunikasjon for digitale og analoge flater. Dette er et spennende yrke i utvikling.