Fem tips til fagprøven i IKT

Har du lyst til å søke læreplass og er nysgjerrig på fagprøven? Eller kanskje du er lærling nå, og snart skal fullføre løpet?

Fem tips til fagprøven i IKT

Har du lyst til å søke læreplass og er nysgjerrig på fagprøven? Eller kanskje du er lærling nå, og snart skal fullføre løpet?

Kristoffer Solum, 28 år fra Drammen, var lærling i IKT- servicefaget fra 2005 til 2007, og har noen råd han ønsker å dele.

Les oppgaven nøye

Når du får fagprøven tildelt er det viktig å lese oppgaven nøye. Har du tolket oppgaven riktig? Kanskje du har oversett noe viktig informasjon om tid? Om du prioriterer dette punktet og tar notater kan det spare deg for mye unødvendig arbeid.

Lag en plan første dagen

Du har flere dager til å gjennomføre fagprøven. Når du mottar oppgaven må du lage en plan på hva du skal gjøre hvilke dager.

Sørg for at du har utstyret du trenger for å fullføre

Dette er viktig å gjøre så tidlig som mulig. Har du ikke all nødvendig utstyr må du bruke den første tiden til å anskaffe dette.

Begynn med alt du vet hvordan du skal gjøre

Du har som regel jobbet mye med elementene i fagprøven og er sannsynligvis godt kjent med det du skal gjøre, men det kan også komme faktorer som du kanskje ikke husker så godt. Bruk første tiden på å gjøre det du kan.

Spør om hjelp under fagprøven

Du kan benytte hjelpemidler, skal innhente informasjon og må være kritisk til kilder som du skal benytte. Under fagprøven, før selve presentasjonen er det viktig å spørre om hjelp, slik at du får nødvendige innspill. Det finnes ikke én fasit, men du må begrunne valgene dine. Vær nøye med dette gjennom hele fagprøven.

Er du nysgjerrig på hvordan det er å være IKT lærling? Vi ønsker å hjelpe deg! Ta kontakt for en hyggelig prat her.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen