Fem gode grunner til å bli lærling i IKT-servicefaget

Fem gode grunner til å bli lærling i IKT-servicefaget

Moderniseringen av arbeidslivet fører til at unge med utdannelse innen IKT blir mer og mer attraktive på arbeidsmarkedet. Med et fagbrev i IKT-servicefaget har du derfor lagt grunnlaget for en spennende og givende karriere både i dag og i fremtiden.

Trenger du læreplass? Vi hjelper deg med å finne den perfekte læreplassen innen IKT-servicefaget i Viken. Kontakt oss her for mer informasjon.

Hvorfor velge IKT-servicefaget?

IKT-servicefaget er et veldig populært fag blant lærlinger, og det er mange som ønsker seg læreplass. Her får du fem gode grunner til at IKT-servicefaget er et godt valg for deg som snart skal begynne læretiden.

Vil du vite mer om fordelene ved å ta fagbrev? Her finner du en oversikt over de aller beste grunnene til å velge fagbrev.

1. Variert og nyttig utdanning

I løpet av utdanningen vil du få opplæring i en rekke ulike områder innenfor IKT. Dermed vil både utdannelsen og arbeidshverdagen din være preget av stor variasjon. Ingen dager er like for en som jobber med alt fra drift og vedlikehold av nettverk, ulike softwareløsninger, og brukerstøtte til service på IT-løsninger.

Som IKT-servicemedarbeider i en bedrift vil du blant annet bidra ved å:

  • gi råd og tips
  • installere programvare
  • drifte og vedlikeholde software
  • videreutvikle og effektivisere løsninger
  • holde kurs for kolleger
  • sørge for IT-sikkerhet

2. Mange jobbmuligheter

Alle norske bedrifter har behov for medarbeidere som kan drifte og vedlikeholde IT-løsningene deres. Dette gjelder med andre ord alt fra skoler til IT-selskaper, kommunale instanser og elektronikkbutikker. Dermed har du en rekke valgmuligheter når du er ferdig utdannet, har fagbrevet i hånden og med rette kan kalle deg IKT-servicemedarbeider.

3. Viktig rolle for bedriften

Som IKT-servicemedarbeider vil du være en viktig del av bedriften du er ansatt i. Moderne bedrifter har stort behov for flinke folk som kan sørge for at nettverk, programvare og andre softwareløsninger fungerer optimalt. Du vil med andre ord oppleve å bli verdsatt som en viktig og nødvendig medarbeider.

4. Fag i stadig utvikling

IT-løsninger som software, nettverk og programvare fornyes og moderniseres raskt for å dekke stadig nye behov hos bedrifter. Derfor er IKT-servicefaget et fag som alltid er i utvikling. Både som lærling i faget og som ferdig utdannet IKT-servicemedarbeider vil du ta del i denne utviklingen.

5. Jobbe med mennesker

Mange tenker kanskje at arbeidshverdagen til en IT-medarbeider foregår isolert bak en PC-skjerm. Det stemmer imidlertid ikke for en IKT-servicemedarbeider. Når du starter læretiden i IKT-servicefaget vil du oppleve at arbeidshverdagen går ut på å hjelpe andre mennesker ved å gi råd og veiledning, holde kurs og finne kreative løsninger som fungerer.

Kontakt oss for mer informasjon

Tror du at IKT-servicefaget kunne ha vært noe for deg? Still oss gjerne flere spørsmål hvis du er usikker. Du finner vår kontaktinformasjon her.


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen