Er du miljøbevisst? Bli gjenvinningsoperatør!

Er du miljøbevisst? Bli gjenvinningsoperatør!

Noen yrker er helt avgjørende for å få samfunnet til å gå rundt, og et av dem er jobben som gjenvinningsoperatør. Vi trenger folk som sørger for transport og korrekt håndtering av ulikt avfall, slik at alt kommer dit det skal og ikke er skadelig for hverken mennesker eller naturen rundt oss. Vi trenger kunnskapsrike gjennvinningoperatører som holder seg oppdatert, og som kan gi gode råd og veiledning om hvordan man best mulig kan redusere og håndtere avfall. 

Gjør noe viktig og konstruktivt 

Det er ingen tvil om at gjenvinningsoperatører utfører en viktig offentlig tjeneste. Jobben bidrar til å løse transportutfordringer i samfunnet, og har en positiv påvirkning på vår ressursbruk og energiproduksjon. I tillegg er den jobben som gjenvinningsoperatørene utfører viktig for samfunnets infrastruktur, folkehelse og miljø. 

Et yrke i stadig utvikling

Utviklingen skjer raskt i gjenvinningsbransjen. Vi tilegner oss stadig mer kunnskap og ny teknologi som sørger for bedre og mer miljøvennlig håndtering av avfall. Som gjenvinningsoperatør får du med andre ord muligheten til å hele tiden lære noe nytt, samtidig som du gjør en viktig jobb for samfunnet og for miljøet.

Vi ser et stadig økende fokus på resirkulering, sirkulærøkonomi og gjenbruk av materialer. I tillegg føres det en miljøpolitikk som stiller store krav til riktig håndtering av avfall hos både offentlige og private aktører. En av arbeidsoppgavene du vil ha som gjenvinningsoperatør er å gi opplæring til kunder og leverandører om avfallsredusering, sortering og beholdere. På denne måten kan du være med og bidra til at virksomheter tar gode og miljøvennlige valg når det kommer til egen avfallshåndtering.

Hvordan bli en gjenvinningsoperatør?

For å bli en gjenvinningsoperatør må du først fullføre et år på skole og tre år som lærling i en bedrift. På utdanning.no kan du lese mer og se hele studieforløpet innen gjenvinningsoperatørfaget.

Denne jobben passer for deg som ønsker en aktiv og variert arbeidshverdag, og som vil ha en viktig jobb som bidrar positivt til både samfunnet og miljøet. Det er også gode muligheter for videreutdanning. Blant annet kan du ta fagbrev som både yrkessjåfør og anleggsmaskinfører. 

Les mer om gjenvinningsoperatørfaget her!

Har du spørsmål om gjenvinningsfaget eller fagprøven for å bli gjenvinningsoperatør? Ta kontakt med oss i OKViken, så svarer vi deg gjerne på det du lurer på!


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen