Dobbeltkompetanseløp gjør deg attraktiv i arbeidsmarkedet

Dobbeltkompetanseløp gjør deg attraktiv i arbeidsmarkedet

 

Kombinasjonen av praktisk erfaring og teoretisk kunnskap gjør yrkesfagelevene attraktive i arbeidsmarkedet.

Dagsavisen skriver om Mathea Gundesø (20), som allerede før avsluttet skolegang har sikret seg fast jobb som resepsjonist i fylkeshuset i Buskerud.

Populært dobbeltløp gir mange muligheter

Mange videregåendeelever synes det er vanskelig å finne ut hva de skal bli. Da er det viktig for dem å ikke ikke låse seg i en retning.

Mathea har fulgt et nytt fireårig dobbeltkompetanseløp innen service og samferdsel ved Lier VGS. Dette har gitt henne både fagbrev og generell studiekompetanse. Kombinasjonen gjør studieløpet svært aktuelt både for arbeidsgivere og for eleven, samtidig som det kan virke motiverende for elever som i utgangspunktet er litt skolelei.

Les mer om dobbeltkompetanseløpet her.

Fikk jobbtilbud før avsluttet skolegang

Til Dagsavisen forteller Mathea at både hun og flere fra hennes kull allerede har mottatt flere jobbtilbud. Selv har hun valgt å ta imot tilbud fra Buskerud fylkeskommune, som også har vært hennes lærebedrift.

Jeg har fått tilbud om andre jobber også, men de var ikke så relevante i forhold til utdannelsen min. Og så trives jeg veldig godt her, da, sier hun, og legger til at hun alltid gleder seg til å gå på jobb.

Les hele artikkelen i Dagsavisen her.

Lærlinger er ettertraktet hos arbeidsgiverne

Kombinasjonen av teoretisk kompetanse og praktisk erfaring er tydelig ettertraktet hos arbeidsgivere. Dette bekreftes av rektor ved Lier Videregående skole, Anne Johanne Guldvik.

Virksomhetene som har tatt imot lærlinger får ikke fullrost dem, og vi ser jo at de for lengst er ettertraktet arbeidskraft, sier Guldvik til Dagsavisen.

Hun håper de får tatt inn mange elever på dette løpet i årene fremover.

Kontakt oss gjerne hvis du har spørsmål om lærlingordningen i Viken.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen