Derfor bør du velge renholdsoperatørfaget

Er du nøyaktig, organisert, opptatt av helse og sikkerhet? Liker du også å ha det rent og ryddig rundt deg? Da bør du vurdere renholdsoperatørfaget.

Derfor bør du velge renholdsoperatørfaget

Dette er et viktig yrke som det er behov for i både private og offentlige virksomheter. Renholdsoperatører utgjør en stor forskjell for velferden til de aller fleste som bor og jobber i Norge, selv om vi ikke alltid tenker over det. På kontoret, kjøpesenteret, hos tannlegen og alle de mange stedene vi til stadighet oppholder oss på, blir rengjort av flinke renholdsoperatører.

Dette er ikke bare et fag som sørger for at alt ser rent og ryddig ut, renholdsoperatører gjør også en viktig jobb med å holde oss friske og sørger for at bygg får en lengre levetid.

Renholdsoperatører passer på helsen i samfunnet

Det er ikke sikkert du har tenkt over akkurat hvor viktig det er med flinke renholdsoperatører for å ta vare på helsen og sikkerheten i samfunnet. Uten riktig behandling av overflater og riktig rengjøring kan mange bli svært syke. Under koronapandemien ble det et økt fokus på hvordan virus og bakterier smitter mellom mennesker, og hvor viktig god hygiene er for å hindre smitte. Men dette er noe som gjelder hver eneste dag, uansett om det er pandemi eller ikke. Riktig og regelmessig rengjøring av stedene vi bruker hver dag er ikke bare viktig for å holde oss friske, det er faktisk en del av arbeidet med å stoppe utviklingen av sykdommer som potensielt kan bli den neste pandemien. Arbeidet til en renholdsoperatør får kanskje ikke like stor oppmerksomhet som leger og sykesøstre når det kommer til kampen mot smittespredning, men de er også en viktig del av det arbeidet.

Som renholdsoperatør kan du jobbe over alt

Norge blir stadig mer sentralisert og flere flytter fra bygda og inn til byen. Men det betyr ikke at alle som flytter nødvendigvis foretrekker bylivet. Mange trives best under åpen himmel og vidstrakte landskap over fjell, skog og kyst. Å bo mer landlig, eller i mindre bygder har mange fordeler, frisk luft, vakker natur, friluftsliv og ikke minst den sterke følelsen av å være med i et lokalsamfunn som mange opplever i steder hvor det ikke bor så mange. Grunnen til at mange likevel flytter til byen har mye med arbeidsmarkedet, og i enkelte yrker er det vanskelig å bo utenfor storbyen. Hvis du er en av de som gjerne vil ha mulighet til å bo over alt er renholdsoperatørfaget et perfekt yrkesfag. Som renholdsoperatør kan du jobbe mer eller mindre over alt. Renholdsoperatør er et yrke det er behov for de aller fleste steder.

Interessert i å bli renholdsoperatør?

Hvis dette høres ut som noe for deg kan du lese mer om renholdsoperatørfaget her.

Du kan også kontakte oss i OKViken hvis det er noe du ønsker mer informasjon om renholdsoperatør faget, veiledning under søkeprosessen eller informasjon om ledige læreplasser.


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen