Derfor bør du bli tømrer

Derfor bør du bli tømrer

Er du glad i å bygge ting og ønsker å jobbe med noe praktisk? Da kan tømrerfaget være noe for deg. Som tømrer jobber du med å bygge og rehabilitere trehus. Det er et viktig arbeid og en yrkesgruppe det er stor etterspørsel etter. For deg som helst vil være ute i aktivitet, heller enn å sitte i ro på et kontor hele dagen, passer tømring helt perfekt. Det er mange gode grunner å bli tømrer.

Les mer om tømrerfaget på utdanning.no.

Du lærer praktiske egenskaper

Tømring går ut på å bygge, montere og rehabilitere både nye og gamle trebygg. Det er et yrke som passer godt for deg som er praktisk av natur og liker å jobbe med hendene. Som lærling i tømrerfaget blir du opplært i bruk av forskjellige verktøy, materialer og arbeidsmetoder.

En variert og aktiv arbeidsdag

En tømrer bruker mesteparten av dagen sin utendørs på forskjellige bygninger. I Norge har vi en lang og tradisjonsrik historie når det kommer til trebygg. Som tømrer er du også med på å opprettholde kulturelle byggetradisjoner. Alt fra nye moderne funkisboliger til gamle verneverdige villaer trenger flinke tømrere til å bygge, rehabilitere og vedlikeholde.

En etterspurt yrkesgruppe

Tømrer er en etterspurt yrkesgruppe, faktisk så er det en av de mest etterspurte yrkesgruppene i koronaperioden. Ifølge en undersøkelse av NAV er tømrer den sjette mest etterspurte arbeidskraften. Så du har gode sjanser på å få fast jobb etter at lærlingperioden er over.

Hva er forskjell på en tømrer og en snekker?

En tømrer jobber med å bygge, rehabilitere og vedlikeholde trebygg, mens en snekker jobber med inventar i tre, for eksempel møbler og trapper.

Hvem passer yrket for?

Tømrer passer for deg som er praktisk, liker å jobbe med hendene og ønsker en aktiv hverdag hvor du kan jobbe mye ute. Du må kunne jobbe i høyden, så dette er ikke yrket for deg med høydeskrekk.

Interessert i å bli tømrer? Ta kontakt med OKViken

Hvis du synes dette høres ut som noe for deg er det bare å ta kontakt med oss i OKViken. Vi hjelper deg gjerne!


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen