Derfor bør du bli tømrer

Derfor bør du bli tømrer

Er du glad i å bygge ting og ønsker å jobbe med noe praktisk? Da kan tømrerfaget være noe for deg. Som tømrer jobber du med å bygge og rehabilitere trehus. Det er et viktig arbeid og en yrkesgruppe det er stor etterspørsel etter. For deg som helst vil være ute i aktivitet, heller enn å sitte i ro på et kontor hele dagen, passer tømring helt perfekt. Det er mange gode grunner å bli tømrer.

Les mer om tømrerfaget på utdanning.no.

Du lærer praktiske egenskaper

Tømring går ut på å bygge, montere og rehabilitere både nye og gamle trebygg. Det er et yrke som passer godt for deg som er praktisk av natur og liker å jobbe med hendene. Som lærling i tømrerfaget blir du opplært i bruk av forskjellige verktøy, materialer og arbeidsmetoder.

En variert og aktiv arbeidsdag

En tømrer bruker mesteparten av dagen sin utendørs på forskjellige bygninger. I Norge har vi en lang og tradisjonsrik historie når det kommer til trebygg. Som tømrer er du også med på å opprettholde kulturelle byggetradisjoner. Alt fra nye moderne funkisboliger til gamle verneverdige villaer trenger flinke tømrere til å bygge, rehabilitere og vedlikeholde.

En etterspurt yrkesgruppe

Tømrer er en etterspurt yrkesgruppe, faktisk så er det en av de mest etterspurte yrkesgruppene i koronaperioden. Ifølge en undersøkelse av NAV er tømrer den sjette mest etterspurte arbeidskraften. Så du har gode sjanser på å få fast jobb etter at lærlingperioden er over.

Hva er forskjell på en tømrer og en snekker?

En tømrer jobber med å bygge, rehabilitere og vedlikeholde trebygg, mens en snekker jobber med inventar i tre, for eksempel møbler og trapper.

Hvem passer yrket for?

Tømrer passer for deg som er praktisk, liker å jobbe med hendene og ønsker en aktiv hverdag hvor du kan jobbe mye ute. Du må kunne jobbe i høyden, så dette er ikke yrket for deg med høydeskrekk.

Interessert i å bli tømrer? Ta kontakt med OKViken

Hvis du synes dette høres ut som noe for deg er det bare å ta kontakt med oss i OKViken. Vi hjelper deg gjerne!


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen