Dataspillende ungdom

Er du bekymret over ditt barns datavaner trenger du ikke uroe deg mer.

Dataspillende ungdom

Ola Magnussen Rydje, rådgiver for Tankesmien Agenda og tidligere politisk rådgiver i NHO, forteller i en kronikk i Aftenposten at generasjonen med gamerungdom ikke endte opp som voldsforbrytere, skoleskytere eller sosiale tapere slik mange trodde når dataspill gjorde sitt inntog, men godt rustet til å leve et godt liv og delta i samfunnet.

Interessen av å spille World of Warcraft og andre dataspill vil for de aller fleste avta over tid, og ferdighetene man får fra dataspilling er ofte overførbare til andre områder - som arbeidslivet.

Datainteresserte til IKT næringen

Barn og unge som er datainteresserte burde bli tilført mer IKT i hverdagen, og de er også mer mottakelig for å velge et slikt yrke hvor det er mange gode jobbmuligheter for fremtiden.

Ønsker barnet ditt å utvikle seg innen data kan IKT-servicefaget være en spennende yrkesretning.

Har du spørsmål vedrørende IKT- servicefaget kan vi være behjelpelig med dine spørsmål.


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen