Dataspillende ungdom

Er du bekymret over ditt barns datavaner trenger du ikke uroe deg mer.

Dataspillende ungdom

Ola Magnussen Rydje, rådgiver for Tankesmien Agenda og tidligere politisk rådgiver i NHO, forteller i en kronikk i Aftenposten at generasjonen med gamerungdom ikke endte opp som voldsforbrytere, skoleskytere eller sosiale tapere slik mange trodde når dataspill gjorde sitt inntog, men godt rustet til å leve et godt liv og delta i samfunnet.

Interessen av å spille World of Warcraft og andre dataspill vil for de aller fleste avta over tid, og ferdighetene man får fra dataspilling er ofte overførbare til andre områder - som arbeidslivet.

Datainteresserte til IKT næringen

Barn og unge som er datainteresserte burde bli tilført mer IKT i hverdagen, og de er også mer mottakelig for å velge et slikt yrke hvor det er mange gode jobbmuligheter for fremtiden.

Ønsker barnet ditt å utvikle seg innen data kan IKT-servicefaget være en spennende yrkesretning.

Har du spørsmål vedrørende IKT- servicefaget kan vi være behjelpelig med dine spørsmål.


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen