Dataspillende ungdom

Er du bekymret over ditt barns datavaner trenger du ikke uroe deg mer.

Dataspillende ungdom

Ola Magnussen Rydje, rådgiver for Tankesmien Agenda og tidligere politisk rådgiver i NHO, forteller i en kronikk i Aftenposten at generasjonen med gamerungdom ikke endte opp som voldsforbrytere, skoleskytere eller sosiale tapere slik mange trodde når dataspill gjorde sitt inntog, men godt rustet til å leve et godt liv og delta i samfunnet.

Interessen av å spille World of Warcraft og andre dataspill vil for de aller fleste avta over tid, og ferdighetene man får fra dataspilling er ofte overførbare til andre områder - som arbeidslivet.

Datainteresserte til IKT næringen

Barn og unge som er datainteresserte burde bli tilført mer IKT i hverdagen, og de er også mer mottakelig for å velge et slikt yrke hvor det er mange gode jobbmuligheter for fremtiden.

Ønsker barnet ditt å utvikle seg innen data kan IKT-servicefaget være en spennende yrkesretning.

Har du spørsmål vedrørende IKT- servicefaget kan vi være behjelpelig med dine spørsmål.


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen