Bli mediegrafiker

En mediegrafiker jobber med å utforme og produsere visuell kommunikasjon på digitale og analoge flater. Det vil si at du som mediegrafiker blant annet designer og lager annonser, plakater, brosjyrer og emballasje, samt innhold til nettsider og andre digitale flater.

Bli mediegrafiker

Hvordan blir jeg mediegrafiker?

For å bli mediegrafiker må du gå to år på videregående skole på linjen medieproduksjon. Deretter må du gå to år i lære hos en bedrift som tilbyr opplæring i mediegrafikerfaget. Når du har bestått fagprøven får du yrkestittelen «mediegrafiker».

Lurer du på hvordan du finner en lærebedrift? Vi kan hjelpe deg! Kontakt oss her for mer informasjon.

Dine arbeidsoppgaver som mediegrafiker

Arbeidsdagen for mediegrafikere er variert og spennende. Du vil få mulighet til å jobbe kreativt med visuelle virkemidler på mange ulike måter og være med på prosessen fra idéfasen til ferdigstilt produkt. Din viktigste oppgave vil være å sørge for at informasjon formidles til mottakeren på en spennende og tydelig måte. Arbeidsverktøyene du vil bruke mye er Adobe Illustrator, Photoshop og InDesign.

Hvem passer til å bli mediegrafiker?

Mediegrafiker er et yrke som passer for deg som har kreative ferdigheter og liker å bruke ulike visuelle virkemidler på en kreativ måte. Det er viktig at du ikke lar deg stresse av tidsfrister, men klarer å jobbe strukturert og målrettet. Du må også være åpen for å stadig lære nye ting, ettersom dette er en bransje som er i konstant utvikling.

Er du klar for en spennende hverdag?

Både i læretiden og i jobben som mediegrafiker vil du ha spennende og varierte arbeidsdager hvor du samarbeider med andre, blant annet fotografer og illustratører. Du vil lære masse nytt hver eneste dag og få være en del av et spennende, kreativt miljø. Er du klar for en spennende hverdag?

Kontakt oss gjerne

Har du flere spørsmål til hvordan det er å være lærling eller jobbe som mediegrafiker? Kontakt oss her for en hyggelig samtale om din fremtid.


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen