5 gode tips til deg som skal flytte på hybel

5 gode tips til deg som skal flytte på hybel

Det er ikke bare-bare å skulle bo alene for første gang. Nå er det ingen der til å plukke opp etter deg og ingen som er klare med middagen når du kommer hjem fra jobb og skole. Gode vaner og rutiner er ikke det mest spennende i verden, men akkurat som daglig tannpuss gjør at du ikke får hull i tennene, er rutiner i hverdagen med på å forhindre at alt krøller seg opp. Nedenfor finner du 5 gode tips til deg som skal flytte på hybel.

Vent med å reise hjem

Det er vanlig å føle på ensomhet de første ukene etter at du har flyttet for deg selv. Du er kanskje vant med at det alltid er noen andre i huset, som foreldre, søsken og kjæledyr. Da kan det friste å reise hjem, men det er en god idé å holde ut litt lengre. Å reise hjem blir fort et plaster på såret. For å føle deg hjemme i din nye hybel må du bo der en stund. Det tar tid å lage nye rutiner og bli kjent med et nytt område, men etter hvert vil du bli mer komfortabel.

Kom inn i en rutine

En god rutine i hverdagen gjør ikke bare at du føler deg mer hjemme i hybelen din, det er viktig for å holde alt rent og ryddig. For eksempel hvis du lærer deg til å alltid vaske opp mens du lager mat slipper du å havne i en situasjon hvor det er fullt med skitne tallerkener i vasken. Ved å legge inn faste rutiner rundt rydding og andre dagligdagse gjøremål vil det etterhvert gå av seg selv, uten at du tenker over det.

Innred smart

Hybler er ikke akkurat den boligtypen man kan boltre seg mest i. Her er det knapt om plassen, men med litt smart innredning kan et lite rom føles mye større. En seng med innebygd oppbevaring gir deg ekstra lagring uten at den tar opp mer plass. Du kan også få et skrivebord med klaffer på sidene, slik at du kan slå det ut til et spisebord. Får du bare lys inn fra et lite vindu? Heng opp et speil der lyset treffer, så øker du med en gang mengden med sollys i hybelen. Smart bruk av bilder, tepper og gardiner kan også hjelpe med å skape dimensjoner i et lite rom.

Lage mat enkelt og billig

Er du vant med at noen alltid lager middag for deg? Det er kanskje uvant å skulle stå for matlagingen selv, men ikke gå i fastfood fellen. Ikke bare er det meste av maten man kjøper ute ganske usunn, det koster også en del å spise ute hver dag. Det er smart å lære seg et par basisoppskrifter som er billige og enkle å lage. Da kaster du ikke bort hele stipendet på ferdigmat og takeaway.

Usikker på hva du kan lage? Les våre middagstips til deg som flytter hjemmefra!

Bli kjent med en nabo

Skal du flytte til et sted du ikke kjenner noen? Det er lurt å bli kjent med en av naboene dine. Hvis du skal reise på ferie, eller ta en helgetur hjem, har du noen som kan hente posten og passe på om noe skulle skje. I tillegg er det jo hyggelig å ha en som kan komme innom på kaffebesøk av og til. Bor du i en studenthybel får du flere muligheter til å treffe naboene dine hvis du deltar på felles aktiviteter. Du kan også søke opp nabolaget ditt på sosiale medier, kanskje er det en Facebook-gruppe med nyheter om det som skjer i området.


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen