Bli medlemsbedrift og skap din drømmekollega!

Har din virksomhet behov for fagarbeidere? Som medlemsbedrift i OKViken følger vi deg fra rekruttering til ferdig utdannede drømmekollegaer. Hør fra våre spesialrådgivere, Kristin Øvrum og Trond Døviken om hvordan vi arbeider med våre medlemsbedrifter og finn ut hvorfor stadig flere bedrifter velger OKViken som sitt foretrukne opplæringskontor.

Hvorfor være medlemsbedrift i OKViken?

OKViken er det foretrukne opplæringskontoret for offentlig og privat sektor i Buskerud, Akershus og Østfold fylkeskommuner. Vi bistår bedrifter med å bli godkjente lærebedrifter og hjelper dem med å rekruttere lærlinger til arbeidsplassen. Som medlemsbedrift hos OKViken får du ikke bare tilgang til flere lærlinger, men også støtte gjennom hele opplæringsprosessen. Som nøytral tredjepart sikrer vi at lærlingen blir behandlet rett, får riktige arbeidsavtaler og gunstige arbeidstider, forteller Kristin Øvrum, spesialrådgiver i OKViken.

Dette innebærer at bedriften kan fokusere på å gi lærlingen verdifull erfaring, mens vi sørger for at alle parter er ivaretatt i henhold til gjeldende lover og retningslinjer. Vi tilbyr også støtte til lærlinger med ekstra utfordringer, og har et godt samarbeid med helse- og støtteinstanser, som blant annet helsetjenesten, NAV og PPT, slik at vi kan få flere unge ut i jobb. Dette skaper et miljø hvor alle lærlinger, uavhengig av bakgrunn, har muligheten til å trives og utvikle seg i sitt fagområde.

– Vårt mål er at lærlingløpet skal bli så uproblematisk som mulig for både lærebedriften og lærlingen

– Kristin Øvrum, spesialrådgiver i OKViken

Lærlingene får også en trygghet ved å ha en nøytral tredjepart å forholde seg til. Vi gir dem en fast rådgiver, hjelper med ansettelser, og støtter dem gjennom hele læretiden. Vi tilbyr kurs, gir muligheten til å ta fagbrev på jobb, og holder dem oppdatert om nye regler og muligheter i bransjen, sier hun.

– Vi vet hvilke tråder vi kan dra i. Vi har kontakter over alt. 

Lurer du hvordan det er å være en medlemsbedrift?

Få et innblikk gjennom Benedictes erfaringer som lærling hos MOVAR og oppdag fordelene med å være en medlemsbedrift i OKViken.

Det lønner seg å ta inn lærlinger

Bedrifter som tar inn lærlinger fra OKViken sparer penger på vikarbudsjettet, skaper verdi gjennom hele læretiden, og får tilgang til rimelig arbeidskraft i bytte mot opplæring. 

– Dette er en fantastisk rekrutteringsmetode, spesielt med tanke på den økende mangel på fagarbeidere, forteller Trond.

– Statistikken viser at våre lærlinger har gode resultater, med 98,4% bestått. Vi er stolte av å være en nøytral tredjepart som kan håndtere de vanskelige samtalene og bidra til at lærlingene trives og utvikler seg i sitt fagområde.

Vi tilbyr gratis kurs for våre medlemmer og sørger for opplæring både på arbeidsplassen og gjennom fysiske og digitale kurs. Våre rådgivere er oppdatert på alle gjeldende og nye krav innen ulike bransjer og deler beste praksis med dere. Med lang erfaring innen rekruttering og arbeid med lærlinger, har våre dyktige rådgivere motivasjonen til å hjelpe både bedrifter og unge arbeidstakere.

– Vi gir bedrifter muligheten til å bygge sin egen drømmekollega og forme fremtidens arbeidskraft.

– Økende interesse i privat sektor

Privat sektor viser økende interesse for å bli godkjente lærebedrifter og ta inn lærlinger. Dette er en viktig samfunnsoppgave, og det gir også fordeler i anbudskonkurransen mot offentlig sektor. Bedrifter må gjennom noen trinn og søknadsprosesser for å bli medlem hos oss, men så snart dette er gjort, kan vi sette i gang arbeidet med å rekruttere lærlinger til dem, sier Trond.

Hva koster det å være medlem? 

Å bli en godkjent lærebedrift og medlemsbedrift hos OKViken er gratis for bedriften. Når en bedrift tar inn en lærling gjennom oss, tar vi en prosentandel av lærlingtilskuddet bedriften mottar. 

– Vår trappetrinnsmodell gjør det mulig for bedrifter i alle størrelser å bli medlemmer, forteller Trond. Denne fleksible tilnærmingen sikrer økonomisk bærekraft og gir lærlingene den nødvendige opplæringen for å fullføre fagarbeiderutdanningen.

Trappetrinnsmodellen gjør det også enklere for mindre bedrifter å komme i gang med opplæring, og gir dem tilgang til et kompetent opplæringskontor, noe som gir bedriftene økt trygghet.

– Mange bedrifter er nye og mangler innsikt i alt som kreves for å være en lærebedrift. Dette kan vi hjelpe dem med, sier han.

Dette må til for å bli en medlemsbedrift hos OKViken

  • Er en godkjent lærebedrift med tariffavtale. Hvis bedriften ikke har dette, kan vi hjelpe dem på veien
  • Ha en faglig leder som jobber med lærlingene i bedriften.
  • Kunne tilby opplæring i alle målene i læreplanen for det aktuelle faget. Hvis bedriften ikke kan tilby dette, må de ha en plan for å sikre at lærlingen får opplæring i disse målene på en annen måte.

Les mer om hvordan du søker å bli medlemsbedrift hos oss.

Form morgendagens fagarbeidere som medlemsbedrift i OKViken

Vi har 700 unike lærlinger som vi hjelper med å utvikle seg fra ferske nybegynnere til dyktige fagpersoner. Ved å være tilknyttet OKViken får bedrifter ikke bare tilgang til et kompetent opplæringskontor, men også en samarbeidspartner som virkelig bryr seg om at de lykkes.

– Vi har et eget fagmiljø med spisskompetanse, bredt nettverk, og vi har spesielt dedikerte og motiverte folk som brenner for å jobbe med lærlinger, sier Trond.

Gjennom medlemskap i OKViken kan du aktivt bidra til å forme den neste generasjonen av fagarbeidere – enten det er utviklere, ernæringskokker, helsearbeidere eller brannforebyggere. Å være en medlemsbedrift i OKViken er mer enn bare et samarbeid, det er en langsiktig investering i fremtiden til din bedrift, landets arbeidskraft og våre kommende fagarbeidere. 

Bli medlemsbedrift i OKViken og skap din drømmekollega i dag!

Ta kontakt med oss for å utforske mulighetene og bli en aktiv deltaker i å forme fremtidens fagarbeidere.

Gå til toppen