Yrkesfagenes år 2018

Yrkesfagenes år 2018

I 2035 vil Norge mangle 90.000 fagarbeidere. Derfor har regjeringen, WorldSkills Norway og partene i arbeidslivet startet en rekrutteringskampanje kalt Yrkesfagenes år 2018".

WorldSkills Norway er en ideell organisasjon som arbeider for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning.

Omdømmekampanje skal øke yrkesfags status

Yrkesfagenes år er en informasjons- og omdømmekampanje i sosiale medier og på nett. Den skal øke informasjonsflyten og innsikten om yrkesfag og arbeidsliv hos målgruppene, øke unges interesse for yrkesfaglige utdanningsvalg, samt øke antallet lærebedrifter.

Regjeringen gir yrkesfag 70 millioner

Regjeringen styrker de yrkesrettede utdanningene med 70 millioner kroner. Pengene skal blant annet gå til rekruttering av læreplasser i fylkene, 638 nye studieplasser i fagskolene og til å styrke hospiteringsordningen for yrkesfaglærere.

Skal overbevise ungdommer og foresatte

Målet med kampanjen er å få enda flere ungdommer og foresatte til å se mulighetene i yrkesfag. Å vise dem at en yrkesfaglig utdanning gir både jobb og gode karrieremuligheter.

Følg med på yrkesfag.no

På yrkesfag.no kan du lese mange spennende nyheter gjennom året som kommer. Det er også mye aktivitet på sosiale medier som Facebook, Youtube og Instagram. Kampanjens hashtags er #yrkesfagenesår og #mittyrkesfag.

Se flere Youtube-videoer i anledning kampanjen her.

Har du spørsmål til oss i OKViken? Kontakt oss her!


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen