Veien videre etter fagbrev

Etter fullført fagbrev har du opparbeidet deg mye kunnskap, og sitter igjen med mange lærerike og verdifulle opplevelser.

Veien videre etter fagbrev

Etter fullført fagbrev har du opparbeidet deg mye kunnskap, og sitter igjen med mange lærerike og verdifulle opplevelser. Uavhengig av din livssituasjon eller hva du ønsker, er det flere muligheter som åpner seg ved endt yrkesfaglig retning.

Rett ut i arbeid

En mulighet du har etter endt fagbrev er å gå rett ut i arbeidslivet. Flere nyutdannede blir tilbudt jobb med en gang, og går dermed rett ut i arbeid etter endt læretid. Flere lærlinger får jobbtilbud der de har hatt læreplass, og dette er for mange en trygg overgang til arbeidslivet.

Rett til påbygg etter fagbrevet

Med fagbrev skal du ha fortrinnsrett til påbygg. Du har dermed mulighet til dette året for å få generell studiekompetanse. Etter dette kan du søke utdannelser på høyskole- og universitetsnivå.

Har du spørsmål angående veien videre etter fagbrevet ønsker vi å hjelpe deg! Ta kontakt for en hyggelig prat her.


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen