Veien videre etter fagbrev

Etter fullført fagbrev har du opparbeidet deg mye kunnskap, og sitter igjen med mange lærerike og verdifulle opplevelser.

Veien videre etter fagbrev

Etter fullført fagbrev har du opparbeidet deg mye kunnskap, og sitter igjen med mange lærerike og verdifulle opplevelser. Uavhengig av din livssituasjon eller hva du ønsker, er det flere muligheter som åpner seg ved endt yrkesfaglig retning.

Rett ut i arbeid

En mulighet du har etter endt fagbrev er å gå rett ut i arbeidslivet. Flere nyutdannede blir tilbudt jobb med en gang, og går dermed rett ut i arbeid etter endt læretid. Flere lærlinger får jobbtilbud der de har hatt læreplass, og dette er for mange en trygg overgang til arbeidslivet.

Rett til påbygg etter fagbrevet

Med fagbrev skal du ha fortrinnsrett til påbygg. Du har dermed mulighet til dette året for å få generell studiekompetanse. Etter dette kan du søke utdannelser på høyskole- og universitetsnivå.

Har du spørsmål angående veien videre etter fagbrevet ønsker vi å hjelpe deg! Ta kontakt for en hyggelig prat her.


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen