Veien videre etter fagbrev

Etter fullført fagbrev har du opparbeidet deg mye kunnskap, og sitter igjen med mange lærerike og verdifulle opplevelser.

Veien videre etter fagbrev

Etter fullført fagbrev har du opparbeidet deg mye kunnskap, og sitter igjen med mange lærerike og verdifulle opplevelser. Uavhengig av din livssituasjon eller hva du ønsker, er det flere muligheter som åpner seg ved endt yrkesfaglig retning.

Rett ut i arbeid

En mulighet du har etter endt fagbrev er å gå rett ut i arbeidslivet. Flere nyutdannede blir tilbudt jobb med en gang, og går dermed rett ut i arbeid etter endt læretid. Flere lærlinger får jobbtilbud der de har hatt læreplass, og dette er for mange en trygg overgang til arbeidslivet.

Rett til påbygg etter fagbrevet

Med fagbrev skal du ha fortrinnsrett til påbygg. Du har dermed mulighet til dette året for å få generell studiekompetanse. Etter dette kan du søke utdannelser på høyskole- og universitetsnivå.

Har du spørsmål angående veien videre etter fagbrevet ønsker vi å hjelpe deg! Ta kontakt for en hyggelig prat her.


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen