Variert arbeidshverdag som automatiker

Hvor kunne du tenke deg å jobbe? Kanskje du vil jobbe for Rolls-Royce i Kongsberg og bygge maskiner og anlegg til alt fra olje- og gassindustrien til romfart, forsvar og fornybare industrier? Eller kanskje du kunne tenke deg å jobbe på en maskinpark for en av Norges mange store og små produsenter av alt fra møbler til matvarer? Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker, og en ting som er sikkert er at hverdagen til en automatiker vil være spennende og variert.

Variert arbeidshverdag som automatiker

Arbeidsoppgavene til en automatiker inkluderer, men er ikke begrenset til:

  • Å montere elektriske og mekaniske anlegg og maskiner
  • Reparere anlegg
  • Vedlikehold
  • Feilsøking
  • Bygge lavspenningsanlegg

Et yrke i stadig utvikling

Som automatiker vil du ikke bare ha mulighet til å jobbe over hele Norge i nesten alle mulige forskjellige industrier, det er også et yrke hvor du hele tiden må utvikle deg, dette er nemlig et fag som er i stadig endring. Den teknologiske utviklingen fortsetter i en rykende fart og da arbeidsoppgavene til en automatiker er såpass varierte er det ingen grunn til å kjede seg på jobb. Dette er et yrke som passer for deg som liker å lære og klarer å tilpasse deg nye måter å jobbe med, i takt med utviklingen.

Knut er lærling i automatikerfaget. Les mer om hans erfaring her.

Jobbe med elektro eller mekanikk?

En av grunnene til at det å jobbe som automatiker er så variert er nemlig at man jobber både med strøm og mekanikk. Som automatiker må du kunne både det en mekaniker gjør og det en elektriker gjør. Det betyr at du må ha et ganske bredt spekter av kunnskap og være god på flere forskjellige områder. Særlig med tanke på hvor mange industrier som har behov for automatikere, må du ha god omstillingsevne og kunne sette deg inn i ulike elektroniske og mekaniske løsninger for ulike behov og bransjer. 

Høres dette ut som noe for deg?

Hvis du kunne tenke deg en hverdag som er variert, og kunne tenke deg å jobbe i et yrke som er helt i front av den teknologiske utviklingen bør du vurdere å ta et fagbrev i automatiseringsfaget. 

Du kan lese mer om automatiseringsfaget her.

Du kan også ta kontakt med oss i OKViken hvis du ønsker å lære mer.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen