Spennende og varierte arbeidsmuligheter som renholdsoperatør

Spennende og varierte arbeidsmuligheter som renholdsoperatør

Det er lenge siden vi omtalte rengjøringspersonalet som vaskedamer. Nå kalles de renholdsarbeidere, og dersom du har tatt fagbrev er yrkestittelen renholdsoperatør. Renholdsoperatører planlegger og utfører vedlikehold og renholdsarbeid i næringsbygg og ulike virksomheter. 

Renholdsoperatører spiller en viktig rolle på arbeidsplassen. Det er avgjørende med godt renhold på alle typer arbeidsplasser. Grundig renhold fremmer god helse, sørger for gode arbeidsvilkår og effektiv drift i virksomheten.

Renholdsoperatør på land og på vann

Til tross for hva mange tror, kan du som renholdsoperatør jobbe på mange ulike og spennende arbeidsplasser. Det er ikke bare skoler og kontorer som har behov for vedlikehold og renhold. Du kan for eksempel jobbe med spesialrenhold på operasjonsstuer, renhold på fly, på tog og på båt.

Dersom du er eventyrlysten trengs det renholdsoperatører både på skip og offshore. Jobber du offshore vil du jobbe i turnus, med noen uker på oljerigg og noen uker hjemme. Dette kan passe for deg som er i god form, og ute etter en engasjerende og annerledes arbeidshverdag. Å jobbe som renholdsoperatør på et skip er den perfekte måten å kombinere jobb og reiselyst. Opplev nye plasser, samtidig som du tjener penger og skaffer deg verdifull jobb- og livserfaring.

Å være renholdsoperatør er med andre ord et aktivt yrke med en variert arbeidshverdag og mange spennende jobbmuligheter.

Kontakt oss i dag

Har du lyst til å vite mer om hva en renholdsoperatør gjør, og hva du må gjøre for å få fagbrev? Les mer her.

Har du noen spørsmål om lærlingstilling som renholdsoperatør? Ta gjerne kontakt, så hjelper vi deg.

 


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen