Ny nettside og nytt navn!

Ny nettside og nytt navn!

Som mange allerede vet vil Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud og Opplæringskontoret for offentlig sektor i Østfold slått sammen fra 01.01.2021. 

Sammen dekker vi hele Viken, og kan nå tilby enda flere lærefag. Det nye navnet vårt er OKViken, og det feirer vi med en splitter ny nettside, som skal gjøre det enklere for alle å finne den informasjonen de er ute etter. 

Dette finner du på den nye nettsiden

Vårt mål har vært at den nye nettsiden skal være så enkel og brukervennlig som mulig, og ikke inneholde unødvendig informasjon. Du skal enkelt finne vår kontaktinformasjon og finne frem til våre ansatte. Vi har også nesten 300 blogginnlegg liggende på bloggen vår, hvor vi tar for oss alle mulige lærling relaterte temaer. Her finner du masse god informasjon om dine rettigheter, de ulike lærefagene og andre ting det kan være nyttige å vite om som lærling. 

Vi håper du liker den nye nettsiden like godt som vi gjør! 

Hvordan påvirker sammenslåingen meg som er lærling? 

Du som allerede er lærling hos noen av våre kontorer blir ikke påvirket av sammenslåingen. Har du en aktiv lærekontrakt med enten KOB eller OKOS ved nyttår, vil den overføres til OKViken. Som lærling har du allerede tilgang til vår felles lærling plattform OLKWEB. 

Læretiden din vil forbli uendret, og du forholder deg fortsatt til det samme kontoret og de samme menneskene som før. 

OKViken følger lærling og lærebedrift hele veien til fagprøven

Vårt formål er å planlegge, gjennomføre og koordinere fagopplæringen i offentlig sektor. Kontoret er eid av våre medlemsbedrifter, hvor lærlingene har sin læretid. Vi er et serviceorgan for lærlinger og medlemsbedrifter, og jobber for at læretiden skal være en positiv og utviklende opplevelse for alle. 

OKViken er bindeleddet mellom skole, næringsliv og det offentlige. Vi har lang erfaring innen opplæring og oppfølging av lærlinger, og påser at den enkelte når alle kompetansemål som er satt i læreplanen. 

Vi er godkjent for, og følger opp 22 lærefag i offentlig sektor, og du finner oss i både Sarpsborg og Drammen. 

Har du lyst til å bli lærebedrift i OKViken? Les mer her

Har du noen spørsmål til oss i OKViken? Se våre ansatte her, eller kontakt oss via denne siden


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen