Hvorfor velge yrkesfag?

I følge NHOs bedrifter er fag og svennebrev de mest etterspurte utdanningene de neste fem årene. Her ser du noen av fordelene med å velge yrkesfag.

Hvorfor velge yrkesfag?

I følge NHOs bedrifter er fag og svennebrev de mest etterspurte utdanningene de neste fem årene. Her ser du noen av fordelene med å velge yrkesfag.

Det «nye Norge» etterspør yrkesfaglig bakgrunn

Arbeidsmarkedet per idag er ikke det samme som for 40 år siden. Stadig flere næringslivsledere oppfordrer unge til å tenke annerledes ved valg av utdannelse. Med større svingninger i arbeidsledighet skapes det behov for andre typer arbeidsplasser, og det er viktig å se på yrkesretninger det blir større behov for.

Du skiller deg ut

Med fagbrev og praktisk utdannelse representert i utdannelsen din skiller du deg ut i mengden blant CV`er. Sammen med fagbrev kan du også få generell studiekompetanse, og bygge videre med høyskole eller universitetsutdannelse.

Du får en annerledes tilnærming til faget

Med en praktisk tilnærming på faget får du en unik forståelse, som gjør deg attraktiv for potensiell arbeidsgiver. Du får brukt dine kreative evner på en annen måte enn i studier som kun er teoretiske.

Ved valg av yrkesfag får du lønn under utdanning som lærling, og har gode muligheter for jobb etter læretiden.

1. mars er søknadsfrist for lærlingplasser

Vi i OKViken tilbyr læreplasser innenfor blant annet barne- og ungdomsarbeiderfaget, IKT-servicefaget, helsearbeiderfaget, kontor- og administrasjonsfaget, ernæringskokk, og byggdrifterfaget.

Vi ønsker gjerne å hjelpe deg med valg av yrkesfag! Ta kontakt her.


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen