Hvorfor bli lærling?

Hvorfor bli lærling?

Det finnes svært mange fordeler ved å begynne på en yrkesrettet utdanning og bli lærling etter to år i skole. Som lærling kommer du raskt ut i arbeid og starter å tjene penger allerede mens opplæringen pågår. Ønsker du et praktisk studieløp der du tidlig får erfaring fra arbeidslivet, er yrkesfaglig utdanning et utmerket valg.

Fordeler med fagopplæring

  • Du får lønn under utdanning.
  • Du får utnyttet både dine teoretiske og praktiske ferdigheter.
  • Fagbrevet eller svennebrevet gir gode jobbutsikter i fremtiden.
  • Du kan bygge videre på fagutdanningen til studiekompetanse.
  • Du får mange valgmuligheter utdanningsmessig.
  • Du kan videreutdanne deg.

Er du praktisk anlagt?

Ikke alle trives like godt med teoretiske studier, og mange foretrekker heller å få ta sine praktiske evner i bruk. For deg som er praktisk anlagt og ønsker en aktiv arbeidshverdag, kan et yrkesfaglig utdanningsprogram være den rette veien å gå. Da er studiene i hovedsak basert på praktisk arbeid og utførelse, og mindre teori sammenlignet med studiespesialiserende retninger.

Gode jobbutsikter

Unge yrkesaktive med fagkompetanse er attraktive hos arbeidsgivere. I følge tall fra SSB kan Norge i 2035 komme til å mangle 90.000 fagarbeidere. Det er derfor svært stort behov for denne typen kompetanse, både nå og fremover. Dette betyr at en yrkesfaglig studieretning gir svært gode jobbmuligheter på sikt. Fagbrevet er en solid utdanning, som er anerkjent over hele landet.

Muligheter for videreutdanning

Etter at du har vært lærling i to år og fått fagbrevet ditt, har du flere muligheter. Du kan blant annet videreutdanne deg på fagskole, ta generell studiekompetanse eller ta mesterbrev.

Vurderer du å velge yrkesfaglige studier og ønsker mer informasjon? Kontakt oss gjerne via vårt kontaktskjema her.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen