Hvor søker man læreplass?

Hvor søker man læreplass?

Går du et yrkesfaglig utdanningsprogram skal du snart ut i læretid. Læretiden varer normalt i to år, hvor du arbeider i en bedrift og tjener penger mens du går i opplæring. For å kapre læreplass i drømmebedriften din, er det lurt å starte jakten tidlig! Du kan søke om læreplass på de arbeidsplassene som er relevante for din utdanning.

Hva er en læreplass?

En læreplass er en arbeidsplass der du skal arbeide i to år. I løpet av disse to årene skal du ha 50% opplæring og 50% verdiskaping, og blir lønnet for den delen som omfatter verdiskaping.

Hva må jeg gjøre for å få læreplass?

For å være sikret en plass i lærebedrift, må du legge inn en søknad om læreplass hos vigo.no. Fristen for å søke er 1. mars samme år som du skal ut i lære. Det kan være en fordel om du allerede har skaffet læreplass hos en bedrift innen denne datoen. Dette kan du gjøre ved å sende CV og søknadsbrev direkte til bedriften du ønsker å jobbe hos.

Start søknadsprosessen tidlig

Alle som skal ut i lære samme år, vil ha oppstart på samme tidspunkt og dermed også søke om læreplasser samtidig. Vær derfor tidlig ute for å sikre deg din ideelle læreplass. Husk at en god læreplass er et sted du trives samtidig som du utvikler deg i yrket.

Kontakt oss gjerne for mer informasjon om hvordan du sikrer deg en læreplass som passer deg.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen