Hva gjør en byggdrifter?

En byggdrifter, også kjent som en vaktmester, drifter, kontrollerer og vedlikeholder ulike typer bygg, og foretar mindre reparasjoner som oppstår.

Hva gjør en byggdrifter?

Byggdrifteren har også hovedansvaret for at alle tekniske installasjoner fungerer optimalt. De tekniske installasjonene inkluderer vanligvis låsesystem, VVS-anlegg, heis, varmeanlegg og andre installasjoner tilknyttet det bygget.

Praktiske personlige egenskaper

For å løse drifts- og vedlikeholdsoppgaver er det viktig at man er praktisk anlagt, og er flink til å jobbe selvstendig. Som vaktmester har man også jevnlig kommunikasjon med andre faggrupper, og det er en fordel at du lett kommer i kontakt med mennesker, og har gode kommunikasjonsegenskaper.

Mange jobbmuligheter

Du har mange potensielle arbeidsplasser som byggdrifter. Du kan jobbe i offentlige bygninger som skoler, idrettshaller, sykehus, svømmeanlegg og andre kommunale bygg. Du kan også jobbe i det private hos bedrifter, organisasjoner og næringsparker.

Send oss en henvendelse her så hjelper vi deg på veien om å bli byggdrifter.


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen