Hva gjør en byggdrifter?

En byggdrifter, også kjent som en vaktmester, drifter, kontrollerer og vedlikeholder ulike typer bygg, og foretar mindre reparasjoner som oppstår.

Hva gjør en byggdrifter?

Byggdrifteren har også hovedansvaret for at alle tekniske installasjoner fungerer optimalt. De tekniske installasjonene inkluderer vanligvis låsesystem, VVS-anlegg, heis, varmeanlegg og andre installasjoner tilknyttet det bygget.

Praktiske personlige egenskaper

For å løse drifts- og vedlikeholdsoppgaver er det viktig at man er praktisk anlagt, og er flink til å jobbe selvstendig. Som vaktmester har man også jevnlig kommunikasjon med andre faggrupper, og det er en fordel at du lett kommer i kontakt med mennesker, og har gode kommunikasjonsegenskaper.

Mange jobbmuligheter

Du har mange potensielle arbeidsplasser som byggdrifter. Du kan jobbe i offentlige bygninger som skoler, idrettshaller, sykehus, svømmeanlegg og andre kommunale bygg. Du kan også jobbe i det private hos bedrifter, organisasjoner og næringsparker.

Send oss en henvendelse her så hjelper vi deg på veien om å bli byggdrifter.


Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Bli mediedesigner

17 oktober 2023

Som mediedesigner produserer og utformer du visuell kommunikasjon for digitale og analoge flater. Dette er et spennende yrke i utvikling.

Gå til toppen