Hva gjør en byggdrifter?

En byggdrifter, også kjent som en vaktmester, drifter, kontrollerer og vedlikeholder ulike typer bygg, og foretar mindre reparasjoner som oppstår.

Hva gjør en byggdrifter?

Byggdrifteren har også hovedansvaret for at alle tekniske installasjoner fungerer optimalt. De tekniske installasjonene inkluderer vanligvis låsesystem, VVS-anlegg, heis, varmeanlegg og andre installasjoner tilknyttet det bygget.

Praktiske personlige egenskaper

For å løse drifts- og vedlikeholdsoppgaver er det viktig at man er praktisk anlagt, og er flink til å jobbe selvstendig. Som vaktmester har man også jevnlig kommunikasjon med andre faggrupper, og det er en fordel at du lett kommer i kontakt med mennesker, og har gode kommunikasjonsegenskaper.

Mange jobbmuligheter

Du har mange potensielle arbeidsplasser som byggdrifter. Du kan jobbe i offentlige bygninger som skoler, idrettshaller, sykehus, svømmeanlegg og andre kommunale bygg. Du kan også jobbe i det private hos bedrifter, organisasjoner og næringsparker.

Send oss en henvendelse her så hjelper vi deg på veien om å bli byggdrifter.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen