Hva er yrkesfag?

Yrkesfag handler om å koble sammen teori og praksis i daglig arbeid. Du bruker teori i denne praktiske utføringen av faget.

Hva er yrkesfag?

Yrkesfag handler om å koble sammen teori og praksis i daglig arbeid. Du bruker teori i denne praktiske utføringen av faget.

Yrkesfaglig utdanning

Yrkesfag er en yrkesfaglig utdanning som lar deg kombinere teori og praksis. Du får jobbet med et fag på en mer praktisk måte.

Fagopplæringen består av en kombinert opplæring i skole og praksis i en bedrift innen det faget du utdanner deg i.

To år i skole og to år i bedrift

I et yrkesfaglig utdanningsløp får du jobbe med praktiske fag. De fleste yrkesfag i Norge følger 2+2 modellen, hvor du går to år på videregående skole, før du er lærling i bedrift i to år.

Mulighetene innen yrkesfag

Det finnes 170 forskjellige veier innen yrkesfag. Vi i OKViken hjelper deg med dine spørsmål vedrørende yrkesfag. Her kan du se en fullstendig oversikt over yrkesfagene som inngår i vårt tilbud.

Alle retningene gir deg yrkeskompetanse. Etter fullført bestått Vg1 og eventuelt Vg2 er du lærling hos en bedrift i 2 eller 3 år.

OKViken sender kvalifiserte søkere til læreplasser i kommunene og fylkeskommunen og kvalitetssikrer gjennomføringen av opplæringen.

Har du spørsmål vedrørende yrkesfag? Vi ønsker å hjelpe deg med dine spørsmål! Ta kontakt for en hyggelig prat her.


Hvordan melde seg opp til fagprøve

21 mai 2024

De aller fleste lærlinger slipper å bekymre seg for oppmelding til fagprøven. Les mer om rutiner rundt oppmelding til avsluttende prøve her.

Gå til toppen