Hva er yrkesfag?

Yrkesfag handler om å koble sammen teori og praksis i daglig arbeid. Du bruker teori i denne praktiske utføringen av faget.

Hva er yrkesfag?

Yrkesfag handler om å koble sammen teori og praksis i daglig arbeid. Du bruker teori i denne praktiske utføringen av faget.

Yrkesfaglig utdanning

Yrkesfag er en yrkesfaglig utdanning som lar deg kombinere teori og praksis. Du får jobbet med et fag på en mer praktisk måte.

Fagopplæringen består av en kombinert opplæring i skole og praksis i en bedrift innen det faget du utdanner deg i.

To år i skole og to år i bedrift

I et yrkesfaglig utdanningsløp får du jobbe med praktiske fag. De fleste yrkesfag i Norge følger 2+2 modellen, hvor du går to år på videregående skole, før du er lærling i bedrift i to år.

Mulighetene innen yrkesfag

Det finnes 170 forskjellige veier innen yrkesfag. Vi i OKViken hjelper deg med dine spørsmål vedrørende yrkesfag. Her kan du se en fullstendig oversikt over yrkesfagene som inngår i vårt tilbud.

Alle retningene gir deg yrkeskompetanse. Etter fullført bestått Vg1 og eventuelt Vg2 er du lærling hos en bedrift i 2 eller 3 år.

OKViken sender kvalifiserte søkere til læreplasser i kommunene og fylkeskommunen og kvalitetssikrer gjennomføringen av opplæringen.

Har du spørsmål vedrørende yrkesfag? Vi ønsker å hjelpe deg med dine spørsmål! Ta kontakt for en hyggelig prat her.


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen