Hva er yrkesfag?

Yrkesfag handler om å koble sammen teori og praksis i daglig arbeid. Du bruker teori i denne praktiske utføringen av faget.

Hva er yrkesfag?

Yrkesfag handler om å koble sammen teori og praksis i daglig arbeid. Du bruker teori i denne praktiske utføringen av faget.

Yrkesfaglig utdanning

Yrkesfag er en yrkesfaglig utdanning som lar deg kombinere teori og praksis. Du får jobbet med et fag på en mer praktisk måte.

Fagopplæringen består av en kombinert opplæring i skole og praksis i en bedrift innen det faget du utdanner deg i.

To år i skole og to år i bedrift

I et yrkesfaglig utdanningsløp får du jobbe med praktiske fag. De fleste yrkesfag i Norge følger 2+2 modellen, hvor du går to år på videregående skole, før du er lærling i bedrift i to år.

Mulighetene innen yrkesfag

Det finnes 170 forskjellige veier innen yrkesfag. Vi i OKViken hjelper deg med dine spørsmål vedrørende yrkesfag. Her kan du se en fullstendig oversikt over yrkesfagene som inngår i vårt tilbud.

Alle retningene gir deg yrkeskompetanse. Etter fullført bestått Vg1 og eventuelt Vg2 er du lærling hos en bedrift i 2 eller 3 år.

OKViken sender kvalifiserte søkere til læreplasser i kommunene og fylkeskommunen og kvalitetssikrer gjennomføringen av opplæringen.

Har du spørsmål vedrørende yrkesfag? Vi ønsker å hjelpe deg med dine spørsmål! Ta kontakt for en hyggelig prat her.


Derfor må du dokumentere læretiden

17 september 2023

Når du er lærling og utplassert i en lærebedrift, er det en del av opplæringen og arbeidet å dokumentere arbeidshverdagen din. Les mer her.

Det er ikke for sent å ombestemme seg

10 september 2023

Om du har valgt feil utdanningsprogram på videregående kan du ombestemme deg frem til og med 31 oktober. Hva med å bytte til yrkesfag, eller gå i lære?

Gå til toppen