Hva er yrkesfag?

Yrkesfag handler om å koble sammen teori og praksis i daglig arbeid. Du bruker teori i denne praktiske utføringen av faget.

Hva er yrkesfag?

Yrkesfag handler om å koble sammen teori og praksis i daglig arbeid. Du bruker teori i denne praktiske utføringen av faget.

Yrkesfaglig utdanning

Yrkesfag er en yrkesfaglig utdanning som lar deg kombinere teori og praksis. Du får jobbet med et fag på en mer praktisk måte.

Fagopplæringen består av en kombinert opplæring i skole og praksis i en bedrift innen det faget du utdanner deg i.

To år i skole og to år i bedrift

I et yrkesfaglig utdanningsløp får du jobbe med praktiske fag. De fleste yrkesfag i Norge følger 2+2 modellen, hvor du går to år på videregående skole, før du er lærling i bedrift i to år.

Mulighetene innen yrkesfag

Det finnes 170 forskjellige veier innen yrkesfag. Vi i OKViken hjelper deg med dine spørsmål vedrørende yrkesfag. Her kan du se en fullstendig oversikt over yrkesfagene som inngår i vårt tilbud.

Alle retningene gir deg yrkeskompetanse. Etter fullført bestått Vg1 og eventuelt Vg2 er du lærling hos en bedrift i 2 eller 3 år.

OKViken sender kvalifiserte søkere til læreplasser i kommunene og fylkeskommunen og kvalitetssikrer gjennomføringen av opplæringen.

Har du spørsmål vedrørende yrkesfag? Vi ønsker å hjelpe deg med dine spørsmål! Ta kontakt for en hyggelig prat her.


Derfor skal du velge helsefag

24 januar 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Gå til toppen