Vil du ha en meningsfull hverdag?
Vil du jobbe med noe som gir deg en meningsfull hverdag? Da er det mange yrkesfag å velge mellom. Les om yrkesfagene som gir en meningsfull hverdag her.
Fagprøven er en avsluttende praktisk prøve som markerer slutten på læretiden, og tester dine kunnskaper, holdninger og ferdigheter innenfor ditt fag. Gjennom fagprøven skal du bevise at du er i stand til å planlegge eget arbeid og forstår hensikten med fremgangsmåten. Er du lærling hos OKViken, er det vi som melder deg opp til fagprøven.
Fagprøven består av fire deler, og omfatter hele arbeidsprosessen, fra planlegging til refleksjon over eget arbeid. De ulike delene er som følger:
I løpet av læretiden skal du ha opparbeidet deg tilstrekkelig med kunnskap, slik at du behersker alle kompetansemålene i læreplanen for faget ditt. På prøvedagen kan du derfor få spørsmål knyttet til alle de ulike kompetansemålene.
Arbeidsoppgavene du får utdelt på prøven er utformet slik at du skal kunne vise hva du har lært under læretiden, og at du tilfredsstiller kravene til faglig kompetanse for din yrkestittel.
Fagprøven kan ha en varighet på alt fra én til fire dager, avhengig av hvilket fag du går opp i. Detaljert informasjon om lengden på fagprøven finner du i læreplanen for faget ditt.
Bestått fagprøve og fullført læretid belønnes med utstedt fagbrev. Fagbrevet er ditt endelige bevis på oppnådd yrkestittel.
Dersom du ikke består fagprøven får du ikke fagbrevet ditt, men du har mulighet til å melde deg opp til ny fagprøve. Alle lærlinger får to forsøk på å bestå fagprøven dekket av fylkeskommunen. Trenger du flere enn to forsøk, må du dekke kostnadene for dette selv. Da må du også melde deg opp til ny prøve på egenhånd.
Kontakt oss gjerne dersom du har flere spørsmål om fagprøven.
Vil du jobbe med noe som gir deg en meningsfull hverdag? Da er det mange yrkesfag å velge mellom. Les om yrkesfagene som gir en meningsfull hverdag her.
Det som før het kontor- og administrasjonsfaget er nå service- og administrasjonsfaget. Dette er et fag som passer godt for deg som er ordentlig, nøyaktig og serviceinnstilt.
Som lærling befinner du deg midt i krysningspunktet mellom elev og arbeidstaker, og er dermed underlagt lovgiving både for skole og arbeid. Les mer her.