Vil du ha en meningsfull hverdag?
Vil du jobbe med noe som gir deg en meningsfull hverdag? Da er det mange yrkesfag å velge mellom. Les om yrkesfagene som gir en meningsfull hverdag her.
I forskrift til opplæringsloven § 20-3 er det fastsatt at alle videregående skoler må informere og holde kontakt med foreldrene gjennom opplæringsåret så lenge barnet er under 18 år.
Skolen er pliktig til å varsle foreldre enten muntlig eller skriftlig om følgende saker:
Les mer: Ungdom blir mest påvirket av foreldrene i yrkesvalget
Skolen har informasjonsplikt og det holdes informasjonsmøte for foreldre til Vg1 og Vg2-elever ved starten av hvert skoleår. Her får du informasjon om alt du trenger å vite rundt opplæring, fag, rutiner og regler.
Det må holdes minst én planlagt samtale med foreldre på Vg1 og første halvår Vg2. Her snakker dere om elevens faglige utvikling og kompetanse i fagene. Man snakker også om hvordan eleven, skolen og foreldrene skal samarbeide for å legge til rette for at eleven skal utvikles på best måte.
Du har krav på skriftlig eller muntlig varsel om barnets fravær. Dersom barnet ditt står i fare for å ikke få karakterer i et eller flere fag, så skal varselet være skriftlig. Varselet skal komme så tidlig at du som forelder har mulighet til å gripe inn i situasjonen.
Når barnet ditt fyller 18 år, faller skolens informasjonsplikt bort. Myndige elever kan likevel samtykke i at skolen fortsetter å informere foreldrene på noen eller alle områder.
Har du barn som går i lære? På vår blogg oppdaterer vi jevnlig om lærlingers rettigheter og andre nyttige temaer. Her kan du lese mer om og sette deg inn i hva barnet ditt har krav på som lærling!
Har du spørsmål til OKViken? Kontakt oss her!
Vil du jobbe med noe som gir deg en meningsfull hverdag? Da er det mange yrkesfag å velge mellom. Les om yrkesfagene som gir en meningsfull hverdag her.
Det som før het kontor- og administrasjonsfaget er nå service- og administrasjonsfaget. Dette er et fag som passer godt for deg som er ordentlig, nøyaktig og serviceinnstilt.
Som lærling befinner du deg midt i krysningspunktet mellom elev og arbeidstaker, og er dermed underlagt lovgiving både for skole og arbeid. Les mer her.