Fordeler med fagbrevet

Med fagbrevet har du et bevis på at du har fullført et yrkesforløp på en yrkesretning, men hva er egentlig fordelene med fagbrevet?

Fordeler med fagbrevet

Med fagbrevet har du et bevis på at du har fullført et yrkesforløp på en yrkesretning, men hva er egentlig fordelene med fagbrevet?

En ettertraktet dokumentasjon

Bedrifter ønsker ansatte med fagbrev og ansatte med fagbrev før mastergrad. Fagbrevet kan gi deg drømmejobben!

Mindre teori, mer praktisk!

Studieforløpet til en lærling er hovedsakelig basert på praktisk utførelse og praktisk arbeid. For deg som foretrekker å lære ved å observere og ha en praktisk tilnærming til faget kan veien til fagbrevet være noe for deg.

Eksamensform på flere dager

Opplæringskontoret sørger for at du blir oppmeldt og tar også hovedansvaret for at du som lærling blir fulgt opp av veileder, og at veileder er kvalifisert til å følge deg opp gjennom tiden som lærling. Fagprøven, eksamensformen til fagbrevet, er en praktisk eksamen som foregår over flere dager.

Arbeidserfaring fra en potensiell arbeidsgiver

Med fagbrevet har du hatt et studieforløp hvor du får verdifull erfaring fra et relevant arbeidssted.

Har du spørsmål vedrørende fagbrevet kan vi hjelpe deg her.


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen