Dette skjer etter at du har bestått fagprøven

Dette skjer etter at du har bestått fagprøven

Etter endt læretid og bestått fagprøve får du et brev fra fylkeskommunen i posten. I brevet finner du vitnemål og/eller kompetansebevis på at du har fullført læretiden og bestått fagprøven. Disse dokumentene kommer til å bli viktige for deg når du skal søke jobber og bestille lommefagbevis. Derfor er det veldig viktig at du tar godt vare på denne dokumentasjonen, så du alltid vet hvor du har den når du får bruk for den.

I brevet fra fylkeskommunen får du også informasjon om når det er tid for fagbrevutdeling. Dette er en seremoni som holdes for alle som har fullført læretiden og bestått fagprøven. Du får invitasjonen på e-post omtrent tre uker før utdelingen finner sted. Hvis du ikke får e-posten, må du huske å gi oss beskjed på e-post til oppmelding@bfk.no.

Bestille lommefagbevis

Hvis du har lyst på lommefagbevis må du bestille dette selv. Det kan du gjøre her. Beviset koster 250 kroner.

Få autorisasjon for ambulanse- og helsearbeiderfaget

Hvis du har bestått fagprøven innen ambulanse- og helsearbeiderfaget, står navnet ditt på en liste som fylkeskommunen sender inn til Statens Autorisasjonskontor. Det eneste du trenger å gjøre for å få autorisasjonen din er å følge med på når du får beskjed fra Statens Autorisasjonskontor om at det er på tide å betale det gebyret som må betales for å få autorisasjonen. Beskjeden fra Statens Autorisasjonskontor får du i din innboks på Altinn.no. Det er viktig at du følger med, så du vet når du har fått meldingen og kan få din autorisasjon.

Har du spørsmål til OKViken om lærlingtid eller fagbrev? Kontakt oss her!


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen