Bli mediedesigner

En mediedesigner jobber med å utforme og produsere visuell kommunikasjon på digitale og analoge flater. Det vil si at du som mediedesigner blant annet designer og lager annonser, plakater, brosjyrer og emballasje, samt innhold til nettsider og andre digitale flater.

Bli mediedesigner

Hvordan blir jeg mediedesigner?

For å bli mediedesigner må du gå to år på videregående skole. I vg1 velger du Informasjonsteknologi og medieproduksjon og i vg2 går du videre på Medieproduksjon. Deretter må du gå to år i lære hos en bedrift som tilbyr opplæring i mediedesignfaget. Når du har bestått fagprøven får du yrkestittelen mediedesigner.

Lurer du på hvordan du finner en lærebedrift? Vi kan hjelpe deg! Kontakt oss her for mer informasjon.

Dine arbeidsoppgaver som mediedesigner

Arbeidsdagen for mediedesignere er variert og spennende. Du vil få mulighet til å jobbe kreativt med visuelle virkemidler på mange ulike måter og være med på prosessen fra idéfasen til ferdigstilt produkt. Din viktigste oppgave vil være å sørge for at informasjon formidles til mottakeren på en spennende og tydelig måte. Arbeidsverktøyene du vil bruke mye er Adobe Illustrator, Photoshop og InDesign, men utviklingen går fort så du må like å forholde deg til nye verktøy.

Hvem passer til å bli mediedesigner?

Mediedesigner er et yrke som passer for deg som har kreative ferdigheter og liker å bruke ulike visuelle virkemidler på en kreativ måte. Det er viktig at du ikke lar deg stresse av tidsfrister, men klarer å jobbe strukturert og målrettet. Du må også være åpen for å stadig lære nye ting, ettersom dette er en bransje som er i konstant utvikling.

Er du klar for en spennende hverdag?

Både i læretiden og i jobben som mediedesigner vil du ha spennende og varierte arbeidsdager hvor du samarbeider med andre, blant annet fotografer og illustratører. Du vil lære masse nytt hver eneste dag og få være en del av et spennende, kreativt miljø. Er du klar for en spennende hverdag?

Kontakt oss gjerne

Har du flere spørsmål til hvordan det er å være lærling eller jobbe som mediedesigner? Kontakt oss her for en hyggelig samtale om din fremtid.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Arbeidsoppgaver som byggdrifter

06 desember 2023

Er byggdrifteryrket interessant for deg? her får du innsikt i hvilke arbeidsoppgaver en byggdrifter har her.

Gå til toppen