Bli en etterspurt ressurs

Du har mulighet til å påvirke din egen fremtid i arbeidslivet.

Bli en etterspurt ressurs

Valg av yrkesretning er en viktig avgjørelse, og kan ha stor betydning for din fremtid. Å gjøre seg opp noen tanker allerede nå kan være lurt.

Du kan bli en etterspurt ressurs ved å skaffe deg praksis eller lese deg til hva yrket går ut på.

Hvilken kompetanse er etterspurt?

Når man vurderer fremtidige yrkesretninger kan det lønne seg å ta stilling til om bedrifter etterspør kompetansen du ønsker å velge. Dette kan gjøre at du lettere får innpass i arbeidslivet.

Still spørsmål og vær nysgjerrig

Det kan være utfordrende å få svar på alle spørsmålene man virkelig lurer på. Ved å være nysgjerrig og åpen for flere muligheter er du med på å danne deg et større bilde av mulighetene du har i arbeidslivet.

Din familie og venner kjenner deg godt, og kan også ofte gi deg verdifulle innspill på hvilke yrke du passer til, og kan også være gode samtalepartnere om etterspurte yrkesretninger.


Har du spørsmål vedrørende etterspurte yrkesfag kan du ta kontakt med oss her.

 


Bli helsefagarbeider

07 november 2023

For å bli helsefagarbeider må du velge helse- og oppvekstfag på Vg1, mens du fortsatt går på ungdomsskolen. Etter fire år har du fullført yrkesutdannelse.

Bli mediedesigner

17 oktober 2023

Som mediedesigner produserer og utformer du visuell kommunikasjon for digitale og analoge flater. Dette er et spennende yrke i utvikling.

Gå til toppen