Bli en etterspurt ressurs

Du har mulighet til å påvirke din egen fremtid i arbeidslivet.

Bli en etterspurt ressurs

Valg av yrkesretning er en viktig avgjørelse, og kan ha stor betydning for din fremtid. Å gjøre seg opp noen tanker allerede nå kan være lurt.

Du kan bli en etterspurt ressurs ved å skaffe deg praksis eller lese deg til hva yrket går ut på.

Hvilken kompetanse er etterspurt?

Når man vurderer fremtidige yrkesretninger kan det lønne seg å ta stilling til om bedrifter etterspør kompetansen du ønsker å velge. Dette kan gjøre at du lettere får innpass i arbeidslivet.

Still spørsmål og vær nysgjerrig

Det kan være utfordrende å få svar på alle spørsmålene man virkelig lurer på. Ved å være nysgjerrig og åpen for flere muligheter er du med på å danne deg et større bilde av mulighetene du har i arbeidslivet.

Din familie og venner kjenner deg godt, og kan også ofte gi deg verdifulle innspill på hvilke yrke du passer til, og kan også være gode samtalepartnere om etterspurte yrkesretninger.


Har du spørsmål vedrørende etterspurte yrkesfag kan du ta kontakt med oss her.

 


Yrkesfag eller studiespesialisering?

13 mars 2023

Er du tiendeklassing og lurer på hva du skal velge til neste år? Studiespesialiserende er kanskje det vanligste – men er det rett for deg?

Variert arbeidshverdag som automatiker

27 februar 2023

Det er nesten ingen industrier som ikke har noe behov for en automatiker og som automatiker vil hverdagen være spennende og variert. Les mer.

Gå til toppen