Du er her: Forside / Generelt / Nå kan du melde deg opp til privatisteksamen for våren 2019

Nå kan du melde deg opp til privatisteksamen for våren 2019

Person som sitter foran mac og jobber.

Mangler du karakter i et fag, eller skal opp til eksamen som praksiskandidat? Privatistweb er åpen for påmelding frem til 1. februar, for deg som vil ta våreksamen.

Eksamensperioden om våren er april-juni, om høsten 2018 november – desember.  Du får nærmere informasjon om dato for faget ditt på www.privatistweb.no når du har meldt deg opp til eksamen.

Du kan også lese mer om eksamenssteder, eksamensplaner og avgifter hos Buskerud Fylkeskommune her.

Eksamen for privatister

Som privatist melder du deg opp til eksamen i et fag fra videregående, uten å være elev i faget. Du får ikke standpunktkarakter, men du får en eksamenskarakter. Du kan avlegge eksamen i fag du ikke har fra før eller forsøke å forbedre karakterer i enkeltfag.

Eksamen for lærlinger

Er du lærling og ønsker å forbedre en karakter fra fellesfag eller utdanningsprogram? Da kan du melde deg opp som privatist. Er du lærling og har full opplæring i bedrift, må du avlegge en tverrfaglig skriftlig eksamen i faget, det gjør du ved å melde deg opp som privatist.

Eksamen for praksiskandidater

En praksiskandidat kan melde seg opp til fagprøve uten å ha vært elev eller lærling, men med lang praksis og arbeidserfaring. Praksisen må dekke læreplanen for faget, og du må bestå en teoretisk og en praktisk prøve. Før du kan melde deg opp til den praktiske prøven, må du bestå teoretisk eksamen for praksiskandidater.

Se informasjonshefte fra Buskerud fylkeskommune, til privatister og praksiskandidater her.

Privatistweb er åpen for oppmelding frem til 1. februar.

Se mer informasjon på Buskerud fylkeskommunes nettsider her. Og meld deg opp på Privatistweb sine nettsider her.

Har du spørsmål til Kommunenes Opplæringskontor i Buskerud IKS? Kontakt oss her!

Personvern og cookies