Få praktisk IKT kunnskap som lærling

Brenner du for informasjons- og kommunikasjonsteknologi? Kanskje er du praktisk anlagt, og har lyst til å velge en annerledes karrierevei?

Få praktisk IKT kunnskap som lærling

Brenner du for informasjons- og kommunikasjonsteknologi? Kanskje er du praktisk anlagt, og har lyst til å velge en annerledes karrierevei?

Å være lærling innen IKT-servicefaget passer for mange. Om du snart er ferdig i 10. klasse er det en god mulighet til å få en mer praktisk tilnærming av faget du liker aller best.

Hvis du allerede går i 1. eller 2. klasse på videregående, og foretrekker en annen form for læring kan denne retningen være verdifull.

Hva er IKT-servicefaget?

I IKT-servicefaget får du muligheten til å jobbe med systemdrift og systemutvikling, bruker- og driftsstøtte og tjenesteutvikling. Du vil jobbe med kundebehandling og service, og få omfattende læring innen brukerstøtte.

Du får bred kunnskap innen forskjellige IKT-system og IKT-infrastruktur, og får solid erfaring innen virksomhetsorganisering.

Skill deg ut med praktisk erfaring

Om du ønsker å bli lærling i IKT-servicefaget går du 2 år på skole, og 2 år som lærling. Læretiden avsluttes med en praktisk prøve, fagprøven, hvor du får fagbrev og blir fagarbeider.

Etter å ha tatt fagprøven har du rett til et år påbygg for å få generell studiekompetanse. Dette gir deg muligheten til å ta en høyskole- eller universitetsutdannelse senere.

Vi tilbyr lærlingplasser i Viken, og ønsker å tilrettelegge for deg slik at du får oppfølgingen du trenger.

Har du spørsmål om IKT servicefaget kan du ta kontakt her.


Derfor skal du velge helsefag

20 mars 2024

Er du glad i mennesker og bryr deg om at andre skal ha det bra? Da er kanskje helsefag noe for deg! Her kan du lese om hvorfor du skal velge helsefag.

Gå til toppen