Du er her: Forside / Barne- og ungdomsarbeiderfaget / Barn og oppvekst i 2015

Barn og oppvekst i 2015

Flere unge sliter med psykiske lidelser og har behov for gode forbilder.

En stresset ungdomsgenerasjon, større andel barn i lavinntektsfamilier og økt andel barn som vokser opp med vold i hjemmet. Dette beskrives i «Oppvekststatus 2015», en rapport utført av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet.

Flere unge med psykiske lidelser

Bruk av rus, røyking og alkohol har gått ned, men psykiske lidelser som depresjon, angst og søvnproblemer har gått opp. Foreldre bruker mer tid på barna nå enn før, men det er også ¼ av barn som opplever foreldre med en psykisk lidelse, eller som misbruker alkohol.

Behov for gode forbilder og støttespillere

Til tross for at Unicef har kåret Norge som det nest best landet å vokse opp i av 29 land, er det grunn til å tro at barn og unge i 2015 er avhengig av gode forbilder og rollemodeller i hverdagen og på sosiale plattformer.

En stillesittende generasjon?

Rapporten opplyser også om at barn tilbringer halve dagen stillesittende. Å være utendørs og i aktivitet er ikke lenger en selvfølgelighet, og må læres fra barns ben av.

Behovet for flere barne- og ungdomsarbeidere er forventet å øke drastisk fremover, og om du ønsker å gjøre en forskjell i barn og unge sine liv kan dette være faget for deg.

Les mer om barne-og ungdomsarbeiderfaget her.

Har du spørsmål om det å være lærling i Viken? Kontakt oss her!

Personvern og cookies