Du er her: Forside / Generelt / Årets lærebedrift 2015

Årets lærebedrift 2015

Illustrasjon av lærling i byggebransjen.

HR rådgiver Bjørnar Dahler i årets lærebedrift 2015, Lier Kommune, forteller om hva de har gjort, og gir råd til lærebedrifter.

Lier Kommune ble kåret til Årets lærebedrift i 2015, og har over tid jobbet aktivt med lærlinger i kommunale virksomheter.

HR-rådgiver i Lier Kommune, Bjørnar Dahler, forteller at det har vært politisk vilje til å satse på lærlingene og ordningen blant politikere i Lier Kommune.

De har jobbet aktivt med å nå måltallet til fagorganisasjonen KS med en lærling per 1000 innbygger.

Engasjerte veiledere og en god modell

«Ved hjelp av engasjerte og motiverte veiledere, som gjør sitt ytterste hver dag for å dele kunnskap med lærlingene, og en modell som håndterer et relativt stort inntak av lærlinger hvert år er vi kommet dit vi er idag», forteller Dahler.

Videre informerer han om at modellen gir forutsigbarhet for virksomhetene og våre samarbeidspartnere. Lier kommune tar et fast antall lærlinger i de ulike yrkesretningene hvert år.

Fokusert på å heve kompetansen

Lier kommune har fokusert på å heve kompetansen til veilederne som har hatt ansvar for lærlingene, og har også målt tilfredsheten til lærlingene. Det er blitt holdt og gjennomført veilederseminar for alle veilederne i kommunen, og gjennomført spørreundersøkelse blant lærlingene.

Råd til lærebedrifter

«Etabler et system som gir forutsigbarhet for de som er involvert den tiden lærlingene er i lære», råder Dahler.

Ønsker du å bli en lærebedrift kan vi hjelpe deg med dine spørsmål her.

Personvern og cookies